planowanie głowicy

Postprzez volumex » 6 maja 2008, 18:20

witam forumiaków ,
mam takie pytanie , wedle ksiązki można zeszlifować z powierzchni głowicy 0.20mm.
ja bym chciał szlifnąć głowicę 1mm. Proszę o poradę czy to jest przesadą ?
pzdr.
volumex

Postprzez rubenjames » 6 maja 2008, 18:32

Witaj!
A ja chciałbym obciąć sobie paznokcie u nóg, ale wolałbym cały palec. Można tak? Można :) Jeżeli w książce, którą posiadasz (nie wnikam, jaka to książka) jest napisane 0,20 mm, to widocznie tyle musi być :P

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 19 lut 2007, 00:07
Auto: Mazda 1.3 323P 16V

Postprzez volumex » 6 maja 2008, 19:52

zadowoliłeś się swoja odpowiedzią panie ruben?
w pytaniu jest napisane o głowicy, a nie twoich paznokciach, więc jak nie wiesz co pisac , to nierób z siebie idioty!!!
mam takie pytanie, bo chce splanować więcej jak 0.20, może ktoś przymierzał się do tego?
volumex

Postprzez Bladyy78 » 6 maja 2008, 20:07

A dlaczego chcesz planować głowicę? Jeżeli chodzi Ci tylko o przyrost mocy to Ci to odradzam szkoda zachodu. Kiedyś w erze maluchów to się takie coś robiło bo można było coś zyskać planowało się głowice i koło zamachowe. W maździe tego bym Ci nie proponował, no chyba że tylko wyrównać ja delikatnie. Ale jak to robisz to w zakładzie w którym maja duże doświadczenie bo jak zbytnio się ja zbierze to będziesz mógł sobie ja wyrzucić.
Forumowicz

Od: 15 lut 2007, 00:33
Auto: M-323F

Postprzez rubenjames » 6 maja 2008, 21:11

Szanowny Panie volumex
Odpowiedź już dostałeś na swoje pytanie. Teraz wiesz, co miałem na myśli :) Jeżeli chcesz wysłać silnik na złom, to możesz nawet splanować głowicę o 10 mm. Pewnie auto będzie miało wtedy porządnego kopa.
Z tymi paznokciami to taka metafora <głaszcze> Nie musisz zaraz tryskać jadem :]
Forumowicz

Od: 19 lut 2007, 00:07
Auto: Mazda 1.3 323P 16V