gdzie jest filtr paliwa i czy łatwo się go wymienia?
Strona 1 z 1
gdzie jest filtr paliwa i czy łatwo się go wymienia? nie mogę go znaleźć za chiny ludowe.. jeszcze nie był nigdy wymieniany.. pomóżcie!
-
seball
jest on wielkosci szklanki mniej wiecej na srodku (przyczepiony do scianki) zaraz za silnikiem BAAAAAAAAAAAAAAARDZO latwo go zobaczyc. Wchodzi do niego od gory wezyk, dolem wychodzi
No juz latwiej sie da:) Troche cudow jest zeby go wyjac, ale zoabczyc go b. prosto
Masz fotke co i jak

Masz fotke co i jak

wymian to MAKABRA!! tylko japonce mogly to wymyslec ( bo maja male i zreczne lapki), ale polak potrafi
mnie zajela wymiana filtra paliwa ok 1,5 godz bez nerwow

mnie zajela wymiana filtra paliwa ok 1,5 godz bez nerwow
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
wymiana filtra wydaje sie trudna chyba tylko dla kogos kto w zyciu srubokreta i kombinerek nie trzymal w rece 5 minut roboty i po sprawie waskie kombinerki i wywalasz paski w sensie zciskasz je sciagasz wezyki potem srubokretem odkrecasz obejme albo kluczykiem bo orginalana sruba jest i na kluczyk i na srubokret i filtr na wierzchu
skomplikowane nie 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 7 wrz 2007, 12:51
- Auto: mx-3 1.6 107KM 98r
Niedawno wymieniałem filtr i dość ciekawa historia przy tym wynikła
W zaprzyjaźnionej stacji obsługi, przy wymianie oleju powiedziałem żeby mi jeszcze filtr paliwa wymienili. Okazało się że nie mają ale wymienią za free jak im przywiozę. Bo oni maja tylko Filtrona a ten rzekomo nie produkuje do BaGietki. Więc wyruszyłem na poszukiwania filtra. Pojechałem do sklepu w którym "mają wszystko a jak nie to załatwią"
Potwierdzili że faktycznie Filtron nie robi, ale bardzo miły pan sprzedawca powiedział że on obejrzy filtr jaki mam założony i coś wynajdą. Poszliśmy do samochodu, pooglądał, pochwalił pokrywę zaworów (
), pobuszował trochę w komputerze i okazało się że jednak Filtron robi taki filtr jak potrzeba
Kiedy z nim wróciłem mechanicy mieli mniej więcej takie miny:
. A sama wymiana to katorga. Dostęp jest słaby, dedykowany dla malutkich japońskich rączek. Ale po 15 min akrobacji, wyklinania i kombinowania filtr został wymieniony 

- Od: 3 mar 2007, 12:21
- Auto: Toyota Corolla E12
Powiem wiecej... PP 880
:P
http://www.auto-mix.com.pl/product_info ... ts_id=1017
Dokładnie taki filtron robi do naszych "BaGietek' – taki zalożylem i wszystko wsio
)) W IC dostepny bez problemu 
http://www.auto-mix.com.pl/product_info ... ts_id=1017
Dokładnie taki filtron robi do naszych "BaGietek' – taki zalożylem i wszystko wsio
Strona 1 z 1