Witam
o przepływce było już sporo na forum ale...mam takie male pytanie. w moim autku jest przepływka typu klapka na spirali.jako że autko nie dało sie uruchomić tak podłączyłem testra i ECU pokazuje ze jest rozwalona no to wziołem dzis i rozebrałem to ustrojstwo popatrzyłem a w środku kawałek potencjmetru i w zasadzie nic więcej.Moje pytanie: co tam sie może zepsuć??? Dodam tylko, że klapka chodzi sobie leciutko i omierzenie miernikiem nie wkazalo że przepływka jest uszkodzna (no chyba że zle cos pomierzyłem)
który element przepływomierza powietrza sie psuje?
Strona 1 z 1
Może przepływaka jest OK, ale czujnik walnięty a przyczyna leży całkiem gdzie indziej. Sprawdź, czy jest iskra. Może ceweczka poleciała. Jak jest uszkodzony przepływomierz, to auto zazwyczaj odpala tyle, że nie pracuje poprawnie.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
o jaki czujnik sie rozchodzi??
ogólnie sprawa z moim aukiem wygladala dosc smiesznie....skonczyl mi sie gazik podczas jazdy przelaczylem na PB przejechalem po tym z 2 km zaczelo sie auto krzystic prychac no i stanelo=pchanie. pozniej skasowalem bledy na ECU odpalilo na PB pochodzilo az sie silnik zagrzal (czytaj zawór dodatkowego powietrza sie zamknal) i zgaslo. od tej pory niby próbje zaskoczyc na PB ale zaraz gasnie + blad nr 8 stad moje pytanie co w taki badziewnem przpływomierzu moze sie zepsuc w którym ilosc zasysanego powietrz jest sygnalizowana przez mechaniczne przesunicie kalapki.... no normalnie dziala to jak wskaznik paliwa w baku:)
ogólnie sprawa z moim aukiem wygladala dosc smiesznie....skonczyl mi sie gazik podczas jazdy przelaczylem na PB przejechalem po tym z 2 km zaczelo sie auto krzystic prychac no i stanelo=pchanie. pozniej skasowalem bledy na ECU odpalilo na PB pochodzilo az sie silnik zagrzal (czytaj zawór dodatkowego powietrza sie zamknal) i zgaslo. od tej pory niby próbje zaskoczyc na PB ale zaraz gasnie + blad nr 8 stad moje pytanie co w taki badziewnem przpływomierzu moze sie zepsuc w którym ilosc zasysanego powietrz jest sygnalizowana przez mechaniczne przesunicie kalapki.... no normalnie dziala to jak wskaznik paliwa w baku:)
- Od: 18 mar 2006, 18:37
- Auto: Mazda mx5 1.6 2000
tak na gazie ok
wszysto wskazuje na przepływomierz a moje pytanie wynika z tego ze chciał bym sie dowiedziec co w takim przeplywomiezu sie psuje bo na "oko" nie jest to skomplikownae urzadzenie...a juz napewno nie jest tak skomplikownae zeby kosztowac 200zl....
wszysto wskazuje na przepływomierz a moje pytanie wynika z tego ze chciał bym sie dowiedziec co w takim przeplywomiezu sie psuje bo na "oko" nie jest to skomplikownae urzadzenie...a juz napewno nie jest tak skomplikownae zeby kosztowac 200zl....
- Od: 18 mar 2006, 18:37
- Auto: Mazda mx5 1.6 2000
stas napisał(a):qwasol Oni ci nie pomoga umia mowic tylko o regulaminie
Jakby każdy raz przeczytał regulamin to ONI nie musili by o nim mowic... tak na logike
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99
qwasol dziękuję
na tym mniej więcej polega moje zadanie – jakby każdy go stosował to miałbym więcej czasu, żeby spróbować pomóc
święte słowa...
stas napisał(a):qwasol Oni ci nie pomoga umia mowic tylko o regulaminie
na tym mniej więcej polega moje zadanie – jakby każdy go stosował to miałbym więcej czasu, żeby spróbować pomóc
Czolgista napisał(a):Jakby każdy raz przeczytał regulamin to ONI nie musili by o nim mowic... tak na logike
święte słowa...
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Strona 1 z 1