Ja osobiście wątpię żeby w tych mazdach były miedziane chłodnice....
Ważne pytanie o chłodnicę 323BG
Strona 1 z 1
Witam wszystkich zainteresowanych moim pytaniem
A więc dziś odkryłem ,że mam uszkodzoną chłodnicę w mojej 323protege 1.8 16v SOHC i mam pytanie czy w mazdach BG występowała chłodnica z miedzi??Patrzyłem w jedynym mi dostępnym katalogu w necie i mogę kupić z aluminium(zresztą u mnie jest aluminiowa) ,ale do modeli z mniejszym silnikiem.Jeżeli chodzi o rozmiar taki jak jest u mnie to owszem-jest dostępny ale z katalogów wynika ze jest z miedzi.Czy ktoś by mógł się wypowiedzieć na ten temat??Szczególnie proszę tych co mają podobne silniki albo DOHC bo właśnie w DOHC chyba jest taki sam rozmiar chłodnicy jak u mnie

- Od: 18 kwi 2004, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon
Łukasz napisał(a):chociaż Ty jeden sie zainteresowałeś moim zagadnieniem
rocznik !
Chcesz pomocy – pomóż nam sobie pomóc.
NISSENS B6S7-15-200E CHŁODNICA MAZDA 323 BG OHC
3-4 DOOR 4WD 06/89 > 03/91
aluminium prawie 400 zł
miedź 650 – 850 zł (automat 1400 zł)
Pękł cały prawie plastik od góry ,powiedziano mi że ze starości
I już podaje rocznik 1993. A ha i z góry serdecznie wam dziękuję za odpowiedż.Bo patrzyłem w intercarsie ale do mojego modelu jest tak jakby ale z miedzi!!! To chyba głupota bo nie widziałem w 323BG chłodnicy z miedzi......I kosztuje 645zł. Jest też inna ,z aluminium tyle że trochę krótsza i już nie wiem...
I już podaje rocznik 1993. A ha i z góry serdecznie wam dziękuję za odpowiedż.Bo patrzyłem w intercarsie ale do mojego modelu jest tak jakby ale z miedzi!!! To chyba głupota bo nie widziałem w 323BG chłodnicy z miedzi......I kosztuje 645zł. Jest też inna ,z aluminium tyle że trochę krótsza i już nie wiem...

Yard napisał(a):
rocznik !
Chcesz pomocy – pomóż nam sobie pomóc.
NISSENS B6S7-15-200E CHŁODNICA MAZDA 323 BG OHC
3-4 DOOR 4WD 06/89 > 03/91
aluminium prawie 400 zł
miedź 650 – 850 zł (automat 1400 zł)
A to nie jest przypadkiem do silnika z napedem na 4 kola? Czy to bez roznicy bedzie?
- Od: 17 kwi 2005, 20:15
- Auto: Renault Master 2.5dCi 120 KM
Bartek dzięki za podpowiedż ,bo właśnie myślałem nad taką zamianą ze względu na cenę i na to,że ta co ma taki sam rozmiar jak moja oryginalna jest z miedzi.A u mnie jest z aluminium i wolałbym zostać przy aluminiowej.Ale teraz się jeszcze zastanawiam bo dziś zadzwoniłem na grójecką i niby mają taką jak mi potrzeba czyli identyczny rozmiar i z aluminium za 350zł.To by mi pasowało
Ale dlaczego np.na stronie InterCarsu jest taka jak mi potrzeba i tylko z miedzi???
A więc jutro jade się przekonać czy rzeczywiście na Grójeckiej czeka na mnie piękna,nowa,aluminiowa chłodniczka za 350zł.
A więc jutro jade się przekonać czy rzeczywiście na Grójeckiej czeka na mnie piękna,nowa,aluminiowa chłodniczka za 350zł.

Łukaszskoro chcesz wydać niepotrzebnie 50zł to Twoja sprawa, ale napisz do Smirnoffa a przekonasz się że ma taką taniej. Kupiłem oprócz chłodnicy u niego jeszcze wiele innych rzeczy i zawsze ma najlepsze ceny. To jego mail: biuro@carspeed.pl pzdr
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Strona 1 z 1