Silnik-Skaczące obroty
Strona 1 z 1
Witam wszystkich forumowiczów a wiec mam mały problem z moją Madzią
A więc podczas postoju skaczą mi obroty z 800/900 do 1100 i tak jest na zimnym i rozgrzanym silniku i nie do końca wiem o co chodzi mam nadzieję, że mi pomożecie
I mam jeszcze jeden problem ale nie chce już zakładań nowego tematu a więc mam problem ze światłami problem zaczął się jakoś 2 tyg temu na początku licznik mi przerywał( i od kupna nie wyświetlała się godzina) i raz był podświetlony raz nie co również powodowało nie palenie się świateł z tyłu o jakiś paru dni licznik wgl mi się nie podświetla plus do tego jak włączam światła to lampy mi się nie podnoszą do góry zapalają się ale nie chcą się podnieść i muszę to robić przyciskiem jutro bd sprawdzał bezpieczniki też zastanawiam się czy coś mi nie robi zwarcia w aucie proszę o pomoc
A i jest jeszcze coś a chodzi mi dokładnie o klimatyzacje rozumiem że jest lato ciepło itp ale wydaje mi się że pomimo jak mam ustawione chłodzenie na maxa to leci o wiele za ciepło powietrze mi z wentylacji i też mi się wydaje że tak nie powinno być ;/
- Od: 27 kwi 2014, 12:37
- Auto: Mazda 323F BF 1992 1.6
Sprawdź na zupełnie zimnym silniku(najlepiej po nocy) poziom płynu w chłodnicy i jeśli nie będzie pod korek....dolej
To może być przyczyną falujących obrotów.
swiatła zawsze należy włączać Przyciskiem .
- Od: 16 lut 2014, 16:38
- Auto: 323f BG
94r
1.6 16v
Strona 1 z 1