Zbyt Dlugie ssanie i szarpanie gdy dodam gazu w zakrecie dlawienie sie POMOCY
Strona 1 z 1
WItam mam auteczko mazde 323 s bg 1.3 bezyna 91rok.jestem nie dlugo wlasciecielem ale dolega jej kilka rzeczy podczas jazdy i potrzebuje waszej pomocy.Awiec otóż gdy dojezdzam do skrzyzowania ronda czy jakiegos luku to auto szarpie dlawi sie i albo przelknie to dlawienie sie albo zgasnie poczym przeklrece kluczyk odpala i dalej jedzie .druga sprawa SSANIE:odpalam silnik i ssanie chodzi caly czas do momentu kiedy auto osignie normalna temperature czyli troszke powyzej p[olowy wtenczas ssanie sie wylancza chodzi zdecydowanie za dlugo i gdy jezdze na ssaniu wracajac do poprzedniego problemu czyli szarpania to auto w zakretach normalnie sie zachowuje ,dzieje sie tak jak zejdzie na obroty jalowe wtedy wystepuja te duszenia czasami gasniecia. zeby nie gaslo staram sie wchodzic na biegu w zakret bez dodawania gazu i jak wyjde na prostodopiero gaz i jade nawet gdy silnik sie rozgrzeje i chodzi na swoich obrotach wysiade pojde do sklepu i za 10min wyjde to wiadomoze temp odrau nie spdnie rzeby bylo potrzebne ssanie a znowu sie wlancza i strasznie dlugo chodzi prosze o pomoc kolego jestem tu nowym uzytkownikiem i swiezo sie zarejestrowalem bo nie moglem znalesc odpowidzi na moje pytania prosze was bardzo o pomoc.
-
MarcinKebi
proponuje na początek odpowietrzyć układ,sprawdzić czy niema wycieków i czy termostat jest sprawny...w Bg przepustnica jest podgrzewana płynem chłodniczym i jako najwyżej położony element jako jeden z pierwszych się zapowietrza kiedy występuje nieszczelnośc układu... niepodgrzana przepustnica pracuje na ssaniu... jednak wydaje mi się że szarpanie i przygasanie samochodu nie ma zwiazku z ssaniem.... a powiedz mi samochód nie przygasa bardziej skrecajac w lewo niż w prawo
?
- Od: 7 wrz 2007, 12:51
- Auto: mx-3 1.6 107KM 98r
Strona 1 z 1