Problem z paliwem (szarpie)
Strona 1 z 1
witam wszystkich, mam problem ze swoja madzia a mianowicie szaprie przy mniejszym stanie paliwa. daje gazu i sie dławi jak dale lekko gazu to powoli sie rozpedza, a jak zatankuje samochód za conajmniej 50zł to szarpanie ustepuje. jeszcze jest tak ze przy niskim stanie paliwa jak jest zimny silnik tonie szarpie, ale jak sie rozgrzeje tojuz szarpie. co to moze byc? sprawdzałem juz pompke paliwa i wtryski ijest wszystko wporzadku.
-
olszes14
Może syf z baku ? Kiedy zmieniałeś filtr paliwa ?
- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
filtr wymieniałem dosyc niedawno i jest to samo, zmieniłem juz przepływomierz i sonde ale dalej jest to samo
mysle jeszcze nad czujnikiem temperatury płynu chłodniczego, zmienie go i zobacze czy bedzie poprawa 
-
olszes14
Sprawdź pompe paliwa. U mnie było podobnie. Na pompie jest taka siateczka żeby nie zasysało brudu pewnie masz ją zawaloną i słabo paliwo ciągnie.
Podejrzewam że możesz mieć syf w baku dla tego jak wyciągniesz pompe to sprawdź również i to.
U mnie okazało się niezbędne wymienienie zbiornika paliwa, pompy, filtra a na dodatek wtrysku (1) bo był zapieczony przez to że wcześniejszy użytkownik nie używał za często benzyny
powodzonka
Podejrzewam że możesz mieć syf w baku dla tego jak wyciągniesz pompe to sprawdź również i to.
U mnie okazało się niezbędne wymienienie zbiornika paliwa, pompy, filtra a na dodatek wtrysku (1) bo był zapieczony przez to że wcześniejszy użytkownik nie używał za często benzyny
powodzonka
- Od: 22 lip 2010, 21:15
- Auto: Mazda 6 GJ 2019 2.5
Strona 1 z 1