Witam.
W mojej 323 GTR zaczął tykać chyba popychacz zaworowy i zastanawia mnie jak jest z dostępnością takich rzeczy? Jest to do zamówienia w serwisie w Polsce czy tez gdzie indziej?
To zwykły popychacz hydrauliczny czy jakiś wynalazek?
Jeśli jestem w złym miejscu to przenieście. Z góry przepraszam, ale trochę zejdzie zanim ogarnę forum.
Widzę dział silniki benzynowe ale nie widzę tam BPD, stąd wątpliwości.
popychacze zaworowe GTR
Strona 1 z 1
BPD to BP po "kilku" zmianach
tak więc na moje dział dobry.
Podaj VIN to sprawdzę czy numery części są takie same. Nic więcej nie pomogę bo nie miałem nigdy styczności z BPD. Ewentualnie jak masz na wierzchu HLA to zdejmij jakieś wymiary to w wolnej chwili porównam z moimi z BP.
Na moje powinno być to samo ale głowy nie dam
Podaj VIN to sprawdzę czy numery części są takie same. Nic więcej nie pomogę bo nie miałem nigdy styczności z BPD. Ewentualnie jak masz na wierzchu HLA to zdejmij jakieś wymiary to w wolnej chwili porównam z moimi z BP.
Na moje powinno być to samo ale głowy nie dam

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
tak jak przypuszczałem, jedyną różnicą są zawory wydechowy (u Ciebie są z dodatkiem sodu)

Insane Y60
Olej serwisy, dzwoń do Smirnoffa (Carspeed), tam Ci wszystko dobiorą po VINie i cena też będzie zapewne lepsza.
Ewentualnie podeślij mi na PW maila to Ci wyślę screena z EPC odnośnie zaworów.

Insane Y60
tekkenfan napisał(a):Olej serwisy, dzwoń do Smirnoffa (Carspeed), tam Ci wszystko dobiorą po VINie i cena też będzie zapewne lepsza.
Więc pozwalam sobie wkleić odpowiedź od nich;
''Do tego auta wg vin:
1) hydropopychacze:
– oryginał OE KIA – 75zł/szt , z dnia na dzień u nas (porównywalne
jakościowo z oryginałem mazdy, a cena 60% mniejsza)
– OEM – 50zł/szt, z dnia na dzień u nas
– najtańszych chinoli nie proponuję z wiadomych względów...''
W ten sposób dowiedziałem się wszystkiego czego chciałem. Dziękuję za pomoc
PS. tekkenfan, chłopie jak mam się odwdzięczyć? Może jakiegoś browara Ci wysłać?
hehe spoko loko, do lustra nie piję
Jak będziesz kiedyś planował wyjazd na trójmiasto to daj znać bo chętnie się przejadę prawdziwym GTRem i zobaczę o co tyle hałasu

Jak będziesz kiedyś planował wyjazd na trójmiasto to daj znać bo chętnie się przejadę prawdziwym GTRem i zobaczę o co tyle hałasu

Insane Y60
Strona 1 z 1