Mazda 323 F BG wentylator chłodnicy klimy
Strona 1 z 1
Witam. Mam następujący problem. Potrzebuję skądś zdobyć wentylator chłodnicy klimatyzacji. Niestety nie moge nigdzie go dostać (stary nie przeżył kolizji). Klimatyzacja działa bez niego ale jak staje w korku to ją wyłaczam bo nie wiem co sie może stać z powodu jego braku. Niestety do tej pory moje poszukiwania nie zakończyły się pozytywnie. Może ktoś z użytkowników forum posiada taki wentylator
a jeżeli nie to chociaż nakieruje mnie gdzie kupić jakis inny którym można go zastąpić. Niestety wszsystkie złomy które przeszukałem posiadaja mazdy ale bez klimy 
- Od: 13 paź 2008, 17:09
- Auto: 323F BG 1,8 16V DOHC
W zwykłej BG chyba klime zobaczyc jeszcze ciężej ale wydaje mi sie ze osprzęt silnika w MX-3 bedzie taki sam.

Szukałeś na szrotach MX-3?? U mnie jedna efka stoi to podjade w wolnej chwili i spytam czy jest z klimą czy bez 

Mazdaxxx napisał(a):zmierz wielkość starego wentylatora i szukaj wedle rozmiarówto tylko wentylator nie żadne niewiadomo jak zaawansowane technicznie urządzenie zapewne zaadoptujesz je z niejednego samochodu
Też tak własnie pomyślałem. Ważne żeby rozmiary i mocowanie pasowało. Wtyczka nawet jak bedzie inna to jak nie masz dwóch lewych rąk to sobie przerobisz i bedzie hulać

Strona 1 z 1