chciałem być dobry dla swojej "madziuni" i zakupiłem dla niej nowe świece i kable WN firmy NGK, gdy wykręciłem drugą świece okazało się ze wykręciła się z połową gwintu
pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
Mazdaxxx napisał(a):gogo źle rozumiesz czytaj ze zrozumieniem...
Borys napisał(a):Wlałeś wodę?
gogo napisał(a):Mazdaxxx napisał(a):gogo źle rozumiesz czytaj ze zrozumieniem...
Czemu źle? Przecież napisał że odkręcił świecę z połową gwintu, czyli ukręciła się i kawałek został w głowicy. Ja tak to rozumiem. Kiedyś dokładnie taki sam przypadek miałem w maździe
gogo napisał(a):Bez ściągania głowicy? Opiłki będą leciały przecież do cylindra... I co ten fachman potem z nimi zrobi?
wnenker napisał(a):podzwoniłem po kilku znajomych i znalazłem gościa który podejmie się zrobienia takiej tulejki i nagwintowania itd bez wyciągania głowicy ale powiedział ze jak się nie będzie dało to targa głowice i koszty idą w górę teraz czekam na cynk od gościa kiedy mu dać swoja "madzie" w opiekę i będzie robił pewnie z 2-3 tyg mu to zajmie bo podobno ma dużo roboty no ale cóż trzeba to zrobić... jak będzie gotowe dam znać co i jak
Siw-y napisał(a):gogo napisał(a):Bez ściągania głowicy? Opiłki będą leciały przecież do cylindra... I co ten fachman potem z nimi zrobi?
Przy opiłkach z aluminium co to szkodzi?
Przecież się one szybko spalą, a jak nie to i tak one są na tyle miękkie, że nie porysują cylindra.
Markiz napisał(a):3. Nakręcasz odpowiednią tulejkę na gwint świecy i wkręcasz razem ze świecą...
wnenker napisał(a):a tulejki są w zestawie czy trzeba do jakiegoś tokarza albo coś kombinować?
wnenker napisał(a):to chyba by było najprostsze i najtańsze rozwiązanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości