Jaki olej po wymianie pierścieni?
Właśnie wczoraj wymieniłem na dokładnie ten olej. Wydaje mi się że dobra jakość za rozsądną cenę.
- Od: 6 kwi 2012, 21:48
- Auto: Mazda 323F BA 1.8 rok produkcji 1997
witam!
w mojej madzi wyminione zostały pierscienie i głowica przeszła regeneracje samochod stoi jeszcze u mechanika...
jaki teraz olej mam lac wczesniej??? byl 15w40(minerał) mechanik proponuje przejsc na połsyntetyk?co wy o tym sądzicie
w mojej madzi wyminione zostały pierscienie i głowica przeszła regeneracje samochod stoi jeszcze u mechanika...
jaki teraz olej mam lac wczesniej??? byl 15w40(minerał) mechanik proponuje przejsc na połsyntetyk?co wy o tym sądzicie
Ostatnio edytowano 5 maja 2014, 19:45 przez atl123, łącznie edytowano 1 raz
a wiec samochod narawiony dokładnie przy odbiorze dałem ze wszytskim 1400zł
samochod zaleny połsyntetykiem
tylko byla taka sytuacja ze jak odjechalem od mechanika przejchalem jakies 25km i pod domem zauwazylem ze cos cieknie napaczatku myslalem ze to z miski leje sie bo byla cala mokra olejem
podjechalem do mechanika i okazłao sie ze simeringi wałka puscily i taka lało sie w doł az po misce;/
zaplaialem 2xpo 30zł za simeringi i mechanik to poprawił dzis odebralem auto przyjezdzam a tam przerwany waż od plynu chlodniczego i lal po silniku myslalem ze to olej znowu uff naszczescie nie;p naprawione i wszystko smiga,
tylko dziwi mnie to ze podczas odpalania trosze faluja obroty;/
samochod zaleny połsyntetykiem
tylko byla taka sytuacja ze jak odjechalem od mechanika przejchalem jakies 25km i pod domem zauwazylem ze cos cieknie napaczatku myslalem ze to z miski leje sie bo byla cala mokra olejem
podjechalem do mechanika i okazłao sie ze simeringi wałka puscily i taka lało sie w doł az po misce;/
zaplaialem 2xpo 30zł za simeringi i mechanik to poprawił dzis odebralem auto przyjezdzam a tam przerwany waż od plynu chlodniczego i lal po silniku myslalem ze to olej znowu uff naszczescie nie;p naprawione i wszystko smiga,
tylko dziwi mnie to ze podczas odpalania trosze faluja obroty;/
Jaki
?? Ja na twoim miejscu lalbym synstetk Efla 5w30-5w40 nic innego.,
Dopisano 14 cze 2014, 21:21:
Jaki
?? Ja na twoim miejscu lalbym synstetk Efla 5w30-5w40 nic innego.,
Dopisano 14 cze 2014, 21:21:
Jaki
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium