brak mocy, duszenie silnika

Postprzez joka33 » 2 lis 2011, 20:59

smik87 napisał(a):Witam mam mazdę 323 1.6 16v BG 93r w ASB dziś moja madzia ledwo dowlekła się do domu wracałem z miasta i nagle zaczeło dochodzić stukanie z silnika po chwili spadek mocy tak że na gaz już nie reagowała, zwolniłem i zaczeło siepać silnikiem myślałem że mi silnik wyskoczy spod maski zatrzymałem się i madzie udusiło dodam że pali od strzała ale zaraz ja dusi po dodaniu gazu dopiero po chwili zaskoczy i strasznie przy tym stuka ale praktycznie żadnej mocy żeby jechało z biedą 20 na godzinę dojechałem do domu może mi ktoś wytłumaczyć co jej odbiło...

Witam awaria została wykryta wypalona uszczelka pod głowicą między dwoma tłokami dodam że ta uszczelka była wymieniana, nawet 40tyś nie wytrzymała.....

Damian, ale wiesz w jakich warunkach pracowała i nie było planowania :) mam nadzieje że już śmiga
Forumowicz

Od: 5 lip 2007, 05:30
Auto: Touareg V8

Postprzez piotrek2911 » 27 cze 2012, 23:00

mam taki problem MAZDA 323 IV F BG 93r, 1.6 16v
A więc kupiłem nie dawno mazdę jak w temacie , ale ma jeden problem od kupna gdy wcisnę gaz do oporu to zamiast wyć z obrotów to dusi się sprawdzałem dzisiaj u mechanika ogólnie , ale mówi ze albo przepustnica albo cewka i nie mam jak tego sprawdzić czy ty posiądę taką mazdę i mógł byś np na weekendzie lub w tygodniu podjechać swoją mazdą pod akademiki na ulicy cichej Rzeszów mój nr 784312261 będę bardzo wdzięczy bo jeżeli nie to będę musiał ją oddać na złom a tak mi szkoda tego auta bo wiem że by jeszcze mi długo służyła , POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie z forum polecają mi sprawdzić odczyt błędów trochę się na tym nie znam ?? POMOCY !!!!!!!!!!
Załączniki
Zdjęcie-0010.jpg
piotrek2911

Postprzez benny88 » 27 cze 2012, 23:21

piotrek2911 napisał(a):mam taki problem MAZDA 323 IV F BG 93r, 1.6 16v
A więc kupiłem nie dawno mazdę jak w temacie , ale ma jeden problem od kupna gdy wcisnę gaz do oporu to zamiast wyć z obrotów to dusi się sprawdzałem dzisiaj u mechanika ogólnie , ale mówi ze albo przepustnica albo cewka i nie mam jak tego sprawdzić czy ty posiądę taką mazdę i mógł byś np na weekendzie lub w tygodniu podjechać swoją mazdą pod akademiki na ulicy cichej Rzeszów mój nr 784312261 będę bardzo wdzięczy bo jeżeli nie to będę musiał ją oddać na złom a tak mi szkoda tego auta bo wiem że by jeszcze mi długo służyła , POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie z forum polecają mi sprawdzić odczyt błędów trochę się na tym nie znam ?? POMOCY !!!!!!!!!!

Kolego toże napiszesz w kilku wątkach nic nie pomoże sprawdziłeś chociaż tą gumową rurę dolotu ??
Forumowicz

Od: 17 lut 2010, 00:19