Zamulona Madzia:(
1, 2
liroy79 zanim wywalisz kata sprawdź sobie parametry gazów na wydechu...u mnie też mowili zebym wywalił kata,bo auto jest zamulone tak twierdził mechanik...zrobiłem test spalin i wyszlo ze katalizator jest dobry,żadnego zapchania...
Pozdrawiam
basstek1
Jal khaless zhah waela.....
A słuchajcie ja mam takie pytanie bo chyba dotyczy tego tematu! moja magdalena zaczęła ostatnio(jakies 5 dni temu) dziwnie sie zachowywać znaczy wlasnie jest zamulona i pojechałem specjalnie w krótką trasę gdzie jest troszkę wolnej przestrzeni zeby sprawdzic ile teraz pojedzie max! no i okazuje się ze jak kiedys smigała bez problemu 165 km/h tak teraz rozpedza sie do 120-130km/h i to z wielkim trudem! dodam też że wymieniałem jakieś 2 miechy temu rozrząd i olej (niestety mineralny bo nie wiedziałem na jakim jeździł poprzedni właściciel, ale markowy bo castrola
) bardzo was proszę o podpowiedzi co muszę w tym kierunku zrobić aby madzia hulała jak za dawnych czasów..
...
- Od: 11 sty 2008, 12:04
- Auto: Mazda 323C 1,5 16V, Z5 BA
kolego ja mialem to samo i okazalo sie ze przeplywomierz powietsza . moja madzia kompletnie nie chciala jechac . bedzie cie to kosztowac jakies 250 zł jak chchesz to dam ci numer to typa od ktorego ja bralem przeplywomierz
-
b18
b18 napisał(a):kolego ja mialem to samo i okazalo sie ze przeplywomierz powietsza . moja madzia kompletnie nie chciala jechac . bedzie cie to kosztowac jakies 250 zł jak chchesz to dam ci numer to typa od ktorego ja bralem przeplywomierz
a co dokładnie miałes tam zepsute? i dokladnie w jakim modelu 323....BG
Pozdrawiam
basstek1
Jal khaless zhah waela.....
Byłem na diagnostyce komputerowej i na komputerze pojawił się błąd pod tytułem czujnik temp powietrza wlotowego! facet mi skasował błąd bo powiedział że prawdopodobnie z tego co sprawdzał to czujnik nie wygląda na walnięty! i powiedział ze jak tylko wymienie filtr paliwa to mam do niego przyjechac i za darmo mi jeszcze raz sprawdzi czy bląd nadal jest! jak bedzie to znaczy ze jednak ten czujnik jest walnięty! no nic 13 jade wymienic filtr paliwka i zrobic jeszcze pare rzeczy!:)
...
b18 napisał(a):kolego ja mialem to samo i okazalo sie ze przeplywomierz powietsza . moja madzia kompletnie nie chciala jechac . bedzie cie to kosztowac jakies 250 zł jak chchesz to dam ci numer to typa od ktorego ja bralem przeplywomierz
dziekuje ci ale narazie poki nie mam pewności to nie skorzystam ale jak by co to dzieki wtedy sie odezwe!
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
...
1, 2