Reakcja na mocne wciśnięcie gazu...
1, 2

-
Lukasz_zdw
Lukasz_zdw napisał(a):Kolego rozumeim cie ze chcialbys kupic auto sprawne zeby mialo jak najmiejszą przeszlosc wypadkową, ale z tym miernikiem lakieru to przesadziles bo okzae sie ze to juz 3 albo 4 wartwa lakieru jest. Ale jesli chcesz to sprawdzic to sprawdzaj tylko gdzies w lesie zeby nikt nie widzial ze chodzisz w kolo zabytku z miernikiem lakieu
To do okołoa czego będe chodził z elektronicznym miernikiem to moja sprawa, po drugie niechce kupic auta które jest tak na maksa rozpieprzone ,ze szpachla będzie na całym dachu itd.... moja sprawa co i czym mierze , a , ze w lesie mam mierzyc to juz no comment. Chce chodziaz wiedziec jak rozbpite to było kiedys.
- Od: 24 gru 2007, 21:09
- Auto: ...będzie Mazda 323 1.6 16V
Oczywiscie z to twoja sprawa i ja nie powiedzialem tego wszystkiego zlosliwie mozesz sobie zrobic co tylko chcesz to nie moja sprawa i nic mi do tego tylko wydalo mi sie dziwne bo poraz pierwszy sie spotkalem zeby ktos w tak starym aucie chcial sprawdzac powloke lakierniczą.
-
Lukasz_zdw
Lukasz_zdw napisał(a):poraz pierwszy sie spotkalem zeby ktos w tak starym aucie chcial sprawdzac powloke lakierniczą
Miałem Nisana Micre z 1987 roku, gdy miałem stłuczke to rzeczoznawca też sprawdzał powłoke i był zdziwiony bo tylko w jednym miejscu była spachla na dzwiach. Także moim zdaniem faworyt ma racje, moze trafic na dobry model albo od razu można wyłpać kłamstwa sprzedającego.
Bez Mazdy nie ma jazdy:)
- Od: 18 cze 2007, 14:58
- Auto: Mazda MX-3 1.6 DOHC
Mazda 323F BG
E36 320i ( no niestety )
W moim xedosie nie było szpachli był tylko troche poobijany
Poprzednio miałem poldka i tez go kupiłem jak miał 10 l i nie był szpachlowany.
I nigdy nie kupiłbym szpachlowanego samochodu.
i nie radze nikomu takiego kupować
Poprzednio miałem poldka i tez go kupiłem jak miał 10 l i nie był szpachlowany.
I nigdy nie kupiłbym szpachlowanego samochodu.
i nie radze nikomu takiego kupować
Dokładnie. Sprzedawca się zarzeka ,ze niebity i wogóle ,a tu bach , szapchla tu i tam ,cena 300zł w dół naprzykład. Co innego jak to jest na drzwiach ,czy tylnej klapie ,ale na dach i słupkach? Lepiej to wyłapac.
kolego jesli jeszcze nie kupiles tego samochodu profilaktycznie sprawdz górne mocowania amortyzatorow. Przednie widoczne po otwarciu maski tylne po zdjeciu maskownic glosnikow(dwa zatrzaski od strony siedzenia).
http://superslub.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
- Od: 11 lis 2007, 01:23
- Auto: Civic EJ9 D16Z6+
bocian napisał(a):Jedno punktowy wtrysk = jeden "otwór"rozpylający paliwo we wtryskiwaczu , . Wielopunktowy posiada kilka takich otworów w jednym wtryskiwaczu.
wtrysk jednopunktowy (SPI)– zamiast gaźnika jest jeden wtryskiwacz umieszczony w kolektorze dolotowym
wtrysk wielopunktowy pośredni (MPI)– na każdym króćcu ssącym kolektora dolotowego jest umieszczony wtryskiwacz
wtrysk wielopunktowy bezpośredni (GDI)– wtryski umieszczone są bezpośrednio w głowicy i wtrysk odbywa się bezpośrednio do komory spalania.
-
PiTTer
PiTTer dokładnie tak , i niezależy od żadnych dziurek we wtrysku. Pozostaje później kwestia sterowania tym wtryskiem ,czy jest to typ wtrysku ciągłego , pół sekwencyjny ,czy sekwencyjny. Jak ten pierwszy to będzie dużo spalac jak na 1.6 taka mazda.
1, 2