Reakcja na mocne wciśnięcie gazu...

Postprzez faworyt » 26 gru 2007, 14:21

Chyba nic z tego ,bo koles z tamtej mazdy z gliwic od poniedziałku telefonu niepodnosi ...... :(
Początkujący

Od: 24 gru 2007, 21:09
Auto: ...będzie Mazda 323 1.6 16V

Postprzez Lukasz_zdw » 26 gru 2007, 15:37

<lol> jak chcesz miernikiem lakieru mierzyc tak stare auto to od razu powiem ci daj na luz i kup cos w salonie. Nie ma Samochodu ktory nie był walony. Pozostaje tylko kwestia jak bardzo. jestem prawie pewny ze jak przelecisz tym miernikiem dokladnie to bedą nieprawidlowosci a w niektorych miejscach moze ci wogole nie przyciągnac jesli ebdziesz robil to tym magnesowym bo kilogramy szpachli bedą. To sa stare auta i przy wydatku rzędu 4 czy 5 tyś zlotych nie ma sie co pieprzyc bo to nie 50 czy 100 tyś ze trzeba chodzic 3 godziny w kolo lezec pod nim godzinami i wybrzydzac ze tu lampa lezy krzywo czy tam maska odstaje. Takie rzeczy sie robi przy kupnie 2 – 3 letniego samochodu a nie 15 letniego z przebiemiem 500 tyś cofnietym na 180. Przepraszam za OT ale tez jeżdze podobnym jeździ sie bardzo dobrze nie nazekam bo mazda to najlepsza marka ale mimo to nie moge zrozumiec tych co do starego BG czy innego zajechanego bo nie ma sie co oszukiwac kazda jest zajechana bo nikt 20 lat temu nie kupil auta i nie wstawil do garazu tylko nim jeździl, wstawia sekwencyjną instalacje gazową za 2500 czy 3000 zl. Dla mnie to jest chore. Podwaja sie wartosc auta i wyrzuca sie pieniądze ktorych sie nigdy nie odzyska. Kolego rozumeim cie ze chcialbys kupic auto sprawne zeby mialo jak najmiejszą przeszlosc wypadkową, ale z tym miernikiem lakieru to przesadziles bo okzae sie ze to juz 3 albo 4 wartwa lakieru jest. Ale jesli chcesz to sprawdzic to sprawdzaj tylko gdzies w lesie zeby nikt nie widzial ze chodzisz w kolo zabytku z miernikiem lakieu ;) Pozdro
Lukasz_zdw

Postprzez faworyt » 26 gru 2007, 18:04

Lukasz_zdw napisał(a):Kolego rozumeim cie ze chcialbys kupic auto sprawne zeby mialo jak najmiejszą przeszlosc wypadkową, ale z tym miernikiem lakieru to przesadziles bo okzae sie ze to juz 3 albo 4 wartwa lakieru jest. Ale jesli chcesz to sprawdzic to sprawdzaj tylko gdzies w lesie zeby nikt nie widzial ze chodzisz w kolo zabytku z miernikiem lakieu

To do okołoa czego będe chodził z elektronicznym miernikiem to moja sprawa, po drugie niechce kupic auta które jest tak na maksa rozpieprzone ,ze szpachla będzie na całym dachu itd.... moja sprawa co i czym mierze , a , ze w lesie mam mierzyc to juz no comment. Chce chodziaz wiedziec jak rozbpite to było kiedys.
Początkujący

Postprzez Lukasz_zdw » 26 gru 2007, 19:19

Oczywiscie z to twoja sprawa i ja nie powiedzialem tego wszystkiego zlosliwie mozesz sobie zrobic co tylko chcesz to nie moja sprawa i nic mi do tego tylko wydalo mi sie dziwne bo poraz pierwszy sie spotkalem zeby ktos w tak starym aucie chcial sprawdzac powloke lakierniczą.
Lukasz_zdw

Postprzez NEB Wojtek » 26 gru 2007, 19:48

Lukasz_zdw napisał(a):poraz pierwszy sie spotkalem zeby ktos w tak starym aucie chcial sprawdzac powloke lakierniczą

Miałem Nisana Micre z 1987 roku, gdy miałem stłuczke to rzeczoznawca też sprawdzał powłoke i był zdziwiony bo tylko w jednym miejscu była spachla na dzwiach. Także moim zdaniem faworyt ma racje, moze trafic na dobry model albo od razu można wyłpać kłamstwa sprzedającego.
Bez Mazdy nie ma jazdy:)
Forumowicz

Od: 18 cze 2007, 14:58
Auto: Mazda MX-3 1.6 DOHC
Mazda 323F BG
E36 320i ( no niestety )

Postprzez Hazu » 26 gru 2007, 20:38

W moim xedosie nie było szpachli był tylko troche poobijany
Poprzednio miałem poldka i tez go kupiłem jak miał 10 l i nie był szpachlowany.
I nigdy nie kupiłbym szpachlowanego samochodu.

i nie radze nikomu takiego kupować
Forumowicz

Od: 17 paź 2005, 21:11
Auto: Były: CA/KF, CA/KL, BA/BP, BA/KF
Jest:
MPV ll FS 2000r.
RX8 2004r.

Postprzez faworyt » 27 gru 2007, 00:30

Dokładnie. Sprzedawca się zarzeka ,ze niebity i wogóle ,a tu bach , szapchla tu i tam ,cena 300zł w dół naprzykład. Co innego jak to jest na drzwiach ,czy tylnej klapie ,ale na dach i słupkach? Lepiej to wyłapac.
Początkujący

Postprzez TomK » 6 sty 2008, 19:04

kolego jesli jeszcze nie kupiles tego samochodu profilaktycznie sprawdz górne mocowania amortyzatorow. Przednie widoczne po otwarciu maski tylne po zdjeciu maskownic glosnikow(dwa zatrzaski od strony siedzenia).
http://superslub.blogspot.com/

http://koryszko.blogspot.com/
Forumowicz

Od: 11 lis 2007, 01:23
Auto: Civic EJ9 D16Z6+

Postprzez faworyt » 6 sty 2008, 22:00

ok ,dzięki za pomoc. Tej mazdy niekupie ,bo jeszcze jak aukcja trwała to koles tel. nieodbierał. Kupiłem inne autko.
Pozdro
Początkujący

Postprzez PiTTer » 7 sty 2008, 00:28

bocian napisał(a):Jedno punktowy wtrysk = jeden "otwór"rozpylający paliwo we wtryskiwaczu , . Wielopunktowy posiada kilka takich otworów w jednym wtryskiwaczu.

wtrysk jednopunktowy (SPI)– zamiast gaźnika jest jeden wtryskiwacz umieszczony w kolektorze dolotowym

wtrysk wielopunktowy pośredni (MPI)– na każdym króćcu ssącym kolektora dolotowego jest umieszczony wtryskiwacz

wtrysk wielopunktowy bezpośredni (GDI)– wtryski umieszczone są bezpośrednio w głowicy i wtrysk odbywa się bezpośrednio do komory spalania.
PiTTer

Postprzez faworyt » 7 sty 2008, 08:01

PiTTer dokładnie tak , i niezależy od żadnych dziurek we wtrysku. Pozostaje później kwestia sterowania tym wtryskiem ,czy jest to typ wtrysku ciągłego , pół sekwencyjny ,czy sekwencyjny. Jak ten pierwszy to będzie dużo spalac jak na 1.6 taka mazda.
Początkujący