Brak iskry na swiecy
1, 2
Chyba mam przyczyne na aparacie przewod przebija i odłącza czasami cewke
- Od: 31 mar 2010, 21:32
Panowie rónież mam problem u siebie. Brak iskry. Wczoraj na moment sie pokazała, mazda odpaliła na 15 sekund po czym zdechła i juz nie ma iskry wogole. Sprawdzałem iskre na wyjściu z cewki i też nie ma. Napięcie na kostce zasilającej cewki pokazuje mi 4,5V – ile powinno być? Czego to może być przyczyna? Cewke zamieniłem na inną i też nie zagadała. Poratuje ktoś? 

wcześniej na poście ktoś wstawił ściągę i na zasilaniu cewki ma być co najmniej 10 volt.
Widzialem, z tym że ja sprawdzalem po między dwoma pinami tej kostki a nie pomiędzy pinem niebieskiego przewodu a masą. Będzie jakaś różnica? I co może oznaczać "przyczyną może być uszkodzenie przewodu prowadzącego do stacyjki"? Bo nie bardzo rozumiem o co chodzi...? 

o to chodzi że pomijasz masę która dochodzi z wiązki do cewki. Może gdzieś styku dobrego nie ma. O ile dobrze rozumuje
Po prostu weź miernik jeden pin do masy akumulatora a drugi do niebieskiego przewodu i zobacz jakie masz napięcie.
Witam wszystkich, problem z brakiem iskry rozwiązany,
kupiłem drugi aprat zapłonowy oraz cewke i nic
Wkońcu dałem Do BENDIXA zeby sprawdzili aparaty i cewki.
Diagnoza:
i w 1 i w 2 aparacie był padnięty moduł zapłonowy. koszt 90zł i chula
cewki były sprawne POzdrawiam.
PS. jeżeli masz podobny problem , daj aparat i cewke do sprawdzenia – koszt 30 PLN
kupiłem drugi aprat zapłonowy oraz cewke i nic
Wkońcu dałem Do BENDIXA zeby sprawdzili aparaty i cewki.
Diagnoza:
PS. jeżeli masz podobny problem , daj aparat i cewke do sprawdzenia – koszt 30 PLN
Mazda 323f 1.6 8v Not LPG (red) 90r
Mazda 323f 1.6 8v LPG (red) 91r
Mazda 323f 1.6 16v LPG alu 15 (red) 91r
BMW E36 1.8 LPG alu 15 (bord) 92r
Mazda 323f 1.6 16v LPG Gaźnik (red) 92r
Nexia 1.5 DOHC LPG 96r
Honda CRX 1.6 d16a9 (black) 90r
BMW e36 coupe 1.8 is NOT LPG (green) 95r (Aktualnie)
Mazda 323f 1.6 8v LPG (red) 91r
Mazda 323f 1.6 16v LPG alu 15 (red) 91r
BMW E36 1.8 LPG alu 15 (bord) 92r
Mazda 323f 1.6 16v LPG Gaźnik (red) 92r
Nexia 1.5 DOHC LPG 96r
Honda CRX 1.6 d16a9 (black) 90r
BMW e36 coupe 1.8 is NOT LPG (green) 95r (Aktualnie)
- Od: 10 lip 2011, 14:06
- Auto: Mazda 323f 1.6 gaźnik+ LPG
kolor czerwony
Alu 13"
xsiasia napisał(a):Diagnoza:
Moduł zapłonowy czy czujnik halla? Moduł zapłonowy jest obok cewki (taka mała kostka) a czujnik halla jest własnie wbudowany w aparacie zapłonowym? Jak by coś to mam dobry aparat zapłonowy z walniętym czujnikiem halla jak by ktos potrzebował to moge tanio oddać

1, 2