Brak zapłonu na benzynie po podłączeniu nowej pompy/ BG 1.6 16V
kupiłeś drugą listwę, zamiast na samym początku wlać benzynę? jak mocowania listwy nie pasuję, to zostaw starą listwę, a przełóż tylko wtryskiwacze. przy okazji warto kupić i wymienić oringi. Rozmiaru nie pamiętam, ale gdzieś na forum to jest. Kupujesz je w sklepie z oringami/ łożyskami. kup 8, dobrze sprawdzają się też do uszczelnienia dołu wtryskiwacza.
- Od: 17 wrz 2006, 17:02
- Auto: 323F BG
no kupilem ale za grosze. to najwyzej jeszcze raz ja wymontuje i sprawdze na tej co wyciagnalem czy dziala. problemu nie wiedze 15 min roboty.
ogolnie dokladnie nie wiem jak wymienic same wtryskiwacze nie chce ich urwac. je sie po prostu na sile wyciaga z tej listwy czy wykreca ?
ogolnie dokladnie nie wiem jak wymienic same wtryskiwacze nie chce ich urwac. je sie po prostu na sile wyciaga z tej listwy czy wykreca ?
proponuje odciąć górę w bańce (np. 5litr ) ,nalać PB , włożyć pompkę do niej i zakręcić rozrusznikiem. będziesz widział czy pompka pracuje. Odłącz przewód od listwy wtrys.i zobacz czy podaje paliwo.
to wlej paliwo do zbiornika i napisz co się dzieje.
same wtryski udalo mi sie wymontowac wiec chyba przeloze jak kolega wyzej pisal do tej starej magistralki. i zostanie dolanie paliwa tylko ze tutuaj juz problem bo brak keszu na paliwo. ale myusle ze ogarne
poprostu wyjmujesz z listwy ( nie są wykręcane )
sluchajcie zalałem madzie benzyna i bez lipy zaciagnela i zaczela chodzic na benzyne, ale strasznie nie rowno chodzi.... jakby sie ksztusila lekko. chyba te wtryski ktore wymienilem nie sa za dobre. sprobuje spowrotem stare wsadzic i zobaczyc. ogolnie obroty spadaja na 900 obr. na benzynie i strasznie trzesie silnikiem...
pamiętasz który był wcześniej uszkodzony? bo może są dobre wtryski tylko nie dostaje impulsu żeby się otworzył. jak trzęsie to nie pali na jeden cylinder. zrób tak jak ci kiedyś pisałem. wykręć listwę i kręć rozrusznikiem.
900 to dobre obroty. moze sprobuj wyregulowac srubka na przepustnicy
- Od: 17 wrz 2006, 17:02
- Auto: 323F BG
ja wiem ze dobre to sa obroty tylko ze wtedy strasznie trzesie silnikiem i cała buda. jutro sprobuje wyregulowac. jezeli to nie pomoze jeszcze raz wyciagne listwe z wtryskami i zoabcze czy na wszyystkie podaje paliwo a jak nie to to powymieniam na tamte stare 
i wymienilem dzisiaj wtrysk ktory nie podawał paliwa i ch*j.
całym silnikiem mi trzepocze jakbyś cos w stylu na nim skakał a on we wszystkie strony. a krecac ta srubka zadnych efektow nie bylo. chyba zostanie mi mechanik z tego wszystkigo... grrr
;/ 

trzęsie na gazie czy tylko na bezynie? śrubką nie kręć bo tylko pogorszysz.
skończyły mi się pomysły. wtryski prawidłowo rozpylają, iskra jest.
no wtryski tak daja dobrze... ewentualnie zostaje mi jechac do mechanika i podpiac pod komputer i ustawić jakos to w tryskiwanie... albo cos zle podaje paliwo albo nie wiem... cos z gaznikiem moze jest nie tak. bo wtryskiwanie chyba elektrycznie jest co nie a nie mechaniczne czy jakies tam...
jak masz wtryski to nie gaźnik. na odległość to ciężko ustalić przyczynę. najlepiej jak pojedziesz do elektromechanika i powiesz mu co się dzieje.próbowałeś kodów?
no racja. tak bede musial zrobic. mam nadzieje ze to nic wielkiego i majatku nie wydam na naprawe ;/
jutro jeszcze raz wykrece wtryski i zobacze czy podaje na ten co wymienilem. bo tego akurat nie sprawdzalem. nie kodow nie sprawdzalem. czytalem o tym ale za cholere nie moge tego pojac jak to sie robi...gdzie co i jak.
jutro jeszcze raz wykrece wtryski i zobacze czy podaje na ten co wymienilem. bo tego akurat nie sprawdzalem. nie kodow nie sprawdzalem. czytalem o tym ale za cholere nie moge tego pojac jak to sie robi...gdzie co i jak.
na 200% wina wtrysków. to wymieniłeś i nie sprawdziłeś czy działa prawidłowo? rób tak jak ci pisałem. wykręć całą listwę z wtryskami i trzymaj to w ręce a druga osoba niech kręci rozrusznikiem.
no sprawdzilem to sam! wykrecilem magistralke podlozylem pod wtryski zielony taki recznik papierowy i podawało na 3 wtryski od lewej. ten ostatni czwarty byl suchy wiec go wymienilem na ten jeden stary. ale juz nie sprawdzilem czy z niego leci ;/ to moj blad. chyba ze jeszczemoze byc problem w tym ze nie dochodzi jakies napiecie do tego wtrysku przez ten przewod ?