Witam mam pytanie jak można rozróżnić silniki 1.3 a 1.6 i 16V czy 8V z lat 89 – 94 BG może jakieś numery czy coś takiego co je rozróżnia??
Jeszcze jedno pytanie: mam w dowodzie rejestracyjnym wpisany hak i że to składak i moje pytanie brzmi czy jak dodany jest hak czy to czyni auto składakiem??
Dzięki za odp:)
Jakie Różnice w silniku?
Strona 1 z 1
jak ma 16V to na pokrywie zaworów wtedy to pisze, a 1.6 od 1.3 to właściwie nie idzie odróżnić ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Hak nie powoduje, że auto staję się składakiem
czyli ktoś je przed granicą kiedyś rozłożył, przeniósł na plecach i na parkingu zaraz za granicą poskładał 

Składak tzn. że kiedyś można było zrobić mały trik sprowadzając auto z zagranicy. Wymontowywało się silnik z auta, a w papierach pisało się że sprowadzasz 'części' czyli osobno karoserię, osobno silnik.. wtedy też było mniejsze nakładane cło. Później i tak silnik wracał do samochodu i tym sposobem mozna było zaoszczędzić sporo pieniędzy.. minusem jest to że w dowodzie rejetracyjnym widnieje napis składak. Natomiast hak.. czyli twoje auto takowy posiada, jest w pełni homologowany i przystosowany do ciągnięcia przyczep.
- Od: 13 cze 2008, 13:43
- Auto: MX-5
Strona 1 z 1