Pozdrawiam
Auto zgasło i już nie zapaliło;/
1, 2
Cześć, ja miałem podobny problem. Auto mi zgasło na skrzyżowaniu przy ruszaniu i juz nie zapaliło. Musiałem wezwać lawetę. W warsztacie tydzień szukali przyczyny i kiedy juz byłem pewien, że to pompa wtryskowa elektryk znalazł przyczynę. Cała wiązka kabli jaka idzie z silnika do komputera była źle zamocowana i stykała się jakąś gorącą częścią – kolektorem bodajże. No i izoalcje się przetopiły i pyk... zwarcie. Szlag trafił komputer. Zapłciłem za wymianę spalonych kabli i komputera (czy tam jakiejś jego części) 1500zł i elektryk powiedział, że mam sporo szczęścia, że nie stało się to w czasie jazdy albo że się nie zapalił!! Ale wina leży po stronie zapewne poprzedniego właścicela, a nie Mazdy
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 2 kwi 2008, 17:08
- Auto: 323 2.0 DiTD '99 RF3F
Paweł21 napisał(a):wymieniłem cewkę na nową
tak... mechanik, który zabierał się za moją mazdę też popełnił ten błąd... ja mu sugerowałem sprawdzić aparat, no ale to nie ja jestem mechanik i jak śmie podważać jego kompetencje
No i został biedak z cewką, bo nie myślałem mu za to płacić
Z tymi modułami to jakaś tragedia u mnie to samo wcześniej sprawdzałem wszystko świece, palec ,kopułkę i kable. Wizyta u pierwszego lepszego elektryka pyta jaki samochód mazda jak mazda to tylko moduł. Cena nowego 250zł. Pozdro
-
Maro 323C
Moduł okazał sie zły z innego auta podobno nowy można mieć tylko z całym aparatem,cóż zostaje szrot.Pozdro
-
Maro 323C
Witam. Podłącze się pod temat. Mam podobny problem w MX-3 v6. Wyjechałem autem na ulice,podskoczyło na progu i nagle zgasło i już nie chciało zapalić. Wszędzie był prąd tylko nie na silniku.Po sprawdzeniu tego co się dało w normalnych warunkach okazało się że na świecach nie ma iskry. Mechanik stwierdził że pompa paliwa działa,prąd dochodzi do aparatu tz dokładnie plus dochodzi a nie dostaje impulsu z komputera. Podejrzewa jakiś czujnik na wale o ile dobrze pamiętam lub moduł. Co o tym sądzicie??!! Pomocy.
-
maario78
1, 2