Witam wszystkich!
Chcialbym się zapytać o model (oznaczenie) aparatu zapłonowego do tego silnika... Mam jakis, ktory wyglada jakby nie z tej parafii...
Pozdrawiam!
Jaki aparat zaplonowy??
Strona 1 z 1
Poszukaj. Było o tym na forum.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Kolezanki, Koledzy
Nie wierze ze nikt z was nie ma takiego silnika w swojej 323f bg... Ja w tym momencie mam pod maska aparat zaplonowy o oznaczeniu BP05 – ale to nie jest aparat od tego modelu silnika... Podejrzewam, ze ten ktorego poszukuje to BP02, ale pewnosci nie mam...
Nie wierze ze nikt z was nie ma takiego silnika w swojej 323f bg... Ja w tym momencie mam pod maska aparat zaplonowy o oznaczeniu BP05 – ale to nie jest aparat od tego modelu silnika... Podejrzewam, ze ten ktorego poszukuje to BP02, ale pewnosci nie mam...
Tylko jest jeden problem... Kiedys sprawdzalem i wg VIN'u wychodzi na to, ze mam silnik 1.8 DOHC, takze podejzewam, ze w moim samochodzie poprzedni wlasciciel zrobil swap...
Przez PW facet
Ale skoro już jest, to masz mieć aparat BP05-18-200A lub ew. B. Do tego cewka B6S7 lub B6S8 zależnie od jakiego producenta jest.
Jest tylko taki zgryz... że piszesz że masz 1.8 SOHC a ten VIN wskazuje na silnik DOHC – i takie też są dane.
EDIT: Zaraz pogrzebię i poszukam jakiegoś B8...
Jest tylko taki zgryz... że piszesz że masz 1.8 SOHC a ten VIN wskazuje na silnik DOHC – i takie też są dane.
EDIT: Zaraz pogrzebię i poszukam jakiegoś B8...
wielkie dzieki kolego!!! A skad takie informacje masz?
Strona 1 z 1