Po drugiie czy te mazdy wszystkie tak mają dziwnie pedał gazu zrobiony, ze tak gdzies w połowie jest duży opór przy wciskaniu i trzeba docisnąć żeby dać dalej gaz
Problem z nadmiernym spalaniem i blokującym się gazem
Strona 1 z 1
Witam, mam pytanie czy to norma ze moja mazda 323 (automat) pali AŻ TAK DUŻO
Nie lliczylem dokladnie ale naprawde wskazówka szaleje... mozna to jakos zmienic(znacie jakies patenty
) Dodam ze ma silnik 1.6, 8V.
Po drugiie czy te mazdy wszystkie tak mają dziwnie pedał gazu zrobiony, ze tak gdzies w połowie jest duży opór przy wciskaniu i trzeba docisnąć żeby dać dalej gaz
Pomocy czy to usterka?? Da sie to łatwo naprawić?? No i to spalanie (wiem ze stekam, ale niedawno kupilem i sami rozumiecie...) Pozdro
Ostatnio edytowano 28 sie 2006, 19:54 przez Jaromas, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 21 cze 2006, 19:24
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD 2007
a ile ci pali prosimy o wiecej informacji. ale jak kupiles to wymien wszytkie filtry, swiece, i niech mechanik ci dobrze ustawi zaplon bo jak masz za bardzo do przodu to ci bedzie palil duzo. to ze automat to az tak duzego nie ma znaczenia choc z tego co wiem to autoamty pala wiecej
- Od: 2 lip 2006, 20:46
- Auto: Mazda 323 1.9 GTX Turbo
Dokladnie nie moglem zmierzyc bo nie mam jeszcze prawka, aLE NA DNIACH BEDE MIAŁ... wymienilem filtr powietrza, i ten od oleju w silniku, jakie jeszcze trza?? ile by kosztowala wymiana paska rozrządu do niej?? A regulacja zapłonu>>?? I co ztym gazem (pedałem jednym;) tak ma być?
Mam jeszcze jedno pytanie, koles od którego kupilem samochod twierdzi ze niedawno wymienial pasek rozrzadu i napinacze... ale nie mam nigdzie karteczki, no w zwiazku z tym czy mozna w razie czego kupic sam pasek i poprosic mechanika czy sprawdzi mi napinacze>?? czy to raczej nie prejdzie?? I co z tym gazem czy taki opór musi być>>??
Aha i swiece wymianiane były niedawno (tak twierdzi poprzedni właściciel), a sa jeszcze jakies inne filtry procz oleju i powietrza?? Zdawalo mi sie ze nie...
Ok. Thx, a co z tym gazem który blokuje sie delikatnie w polowie (mniej wiecej) a gdy sie mocniej przycisnie to idzie dalej? Tak ma być czy to usterka>? A ze spalaniem _> ile powinna ona palić? Bo moja na bank pali za duzo...
mozna cos jeszcze zrobic oprócz swiec i filtrow?? Pozdro
Jaromas napisał(a):I co z tym gazem czy taki opór musi być>>
Taaa ... tzn. nie wiem o jaki opór dokładnie Ci chodzi, ale przy automatach coś takiego jest. Do tego oporu delikatne przyspieszanie, przełamiesz opór skrzynia powinna zrzucić bieg, itp. Jak wcisniesz gaz do konca, to poczujesz jeszcze jeden opór (kick down – jesli wystepuje w Twojej skrzyni).
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
Strona 1 z 1