Na zakręcie nie dochodzi paliwo.
Strona 1 z 1
Witam, mam mały problem z moją Mazdą 323f. Otóż na prostej samochód jedzie normalnie nic mu się nie dzieje, ale gdy skręcę w prawo albo w lewo to po wyjściu z zakrętu nie dochodzi paliwo. Po chwili jak już złapie paliwo idzie normalnie. Pompę paliwa wymieniłem już 2 razy, więc to raczej nie ona, filtr paliwa wymieniłem, czyściłem przepływomierz. Nie mam pojęcie czego to może być wina. Proszę o pomoc.
Ostatnio edytowano 18 kwi 2014, 13:34 przez sibooool, łącznie edytowano 2 razy
-
sibooool
Proszę o poprawienie nazwy tematu.
A sprawdzałeś ciśnienie na listwie?
Jaki poziom w baku? Ja bym jednak obstawiał jakiś problem pompą, a dokładnie ssakiem pompy (np. brudny), albo coś nie tak z "wanienką" przelewową w której powinna być pompa.
Jaki poziom w baku? Ja bym jednak obstawiał jakiś problem pompą, a dokładnie ssakiem pompy (np. brudny), albo coś nie tak z "wanienką" przelewową w której powinna być pompa.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Sprawdzałem już na 3 pompach i dalej jest to samo. Spróbuje jeszcze przeczyścić bak, bo może faktycznie jest tam syf. A co do tego ciśnienia na listwie, to jak to sprawdzić ?
-
sibooool
Miałem podobny problem w mx-3, że podczas niskiego stanu paliwa w baku, na zakrętach się dławił. Problemem był syf w baku, przewodach, na pompie i w filtrze. Po czyszczeniu przestało to być problemem 
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Mam podobny problem. Wymieniłem pompę na nowa i nie wiem czy poprzedni właściciel nie wymienił wczesniej całego zespołu pompy (plywak pompa itp) może mi ktos napisać jaki kod ma na naklejce ( ta na pompie) 323f 1.6 8v
-
pajdowy
Witam miałem identyczny problem jak miałem poniżej polowy zbiornika auto gasło na zakrętach po wymianie pompy na inna problem ustal pozdrawiam zobacz jeszcze jak wygląda zbiornik może jest zasyfiony i coś zatyka pompę pozdrawiam
- Od: 7 sie 2014, 12:51
- Auto: Mazda mx3 1.8 16v 1994r
Ja również borykałem się z podobnym problemem. U mnie dodatkowo samochód nie chodził na benzynie.
Sprawdź sobie stan swojego zbiornika. W moim było pełno syfu.
W zbiorniku masz dodatkowo takie jak by "przegródki" które też powodują że paliwo na zakrętach tak nie faluje. U mnie były one po prostu przerdzewiałe, praktycznie ich nie było. Ja wymieniłem cały zbiornik.
Możesz odkręcić pompę i sprawdzić ręką w jakim stanie jest to u Ciebie.
Sprawdź sobie stan swojego zbiornika. W moim było pełno syfu.
W zbiorniku masz dodatkowo takie jak by "przegródki" które też powodują że paliwo na zakrętach tak nie faluje. U mnie były one po prostu przerdzewiałe, praktycznie ich nie było. Ja wymieniłem cały zbiornik.
Możesz odkręcić pompę i sprawdzić ręką w jakim stanie jest to u Ciebie.
- Od: 22 lip 2010, 21:15
- Auto: Mazda 6 GJ 2019 2.5
Strona 1 z 1