Mazda 323f BG nie odpala na zimnym silniku!

Postprzez orBitka » 6 sty 2014, 15:04

Witam, to mój pierwszy watek na forum. Moja wiedza co do aut jest bardzo mała więc proszę o wyrozumiałość :) Moja mazda nie odpala na zimnym silniku. Czasami jednak, gdy męczę ją przez jakiś czas to odpali. Na ciepłym silniku odpala od razu. Na benzynie, gdy trochę przygazuje i puszcze pedał gazu to gaśnie, strasznie kopci i strzela z tłumika. Jak przełącze na gaz to wszystko jest ok. Ponadto, aby w ogóle zaczął kręcić rozrusznik muszę mieć wciśnięty pedał hamulca. :| Z rzeczy które mogą mieć na to wpływ wymieniłam: pompę paliwa, przepływomierz, filtr paliwa, kable zapłonowe. Nie mam pojęcia co jeszcze może być nie tak :(
orBitka

Postprzez Daro_GST » 6 sty 2014, 20:05

kopułka i palec nie są drogie wiec dla pewności też wymień i zobaczymy co nam Madzia powie. A ten pedał hamulca to chyba zabezpieczenie przed kradzieżą...
Forumowicz

Od: 30 wrz 2007, 10:31
Auto: 323 BF 1.6i '88 Hatchback

Postprzez orBitka » 7 sty 2014, 00:11

Palec i kopułka są ok, było sprawdzane :| Problem tkwi w czymś innym niestety.
orBitka

Postprzez kris555-gt » 7 sty 2014, 10:37

Witam

Najlepiej zobaczyć jakie są błędy w kompie :) robi się to bardzo prosto a opis znajdziesz w necie lub na forum , może być uszkodzony czujnik temperatury silnika

Pozdr
kris555-gt

Postprzez orBitka » 10 sty 2014, 21:12

Dzięki za odpowiedzi, byłam u mechanika i okazało się (z tego co zrozumiałam) że przy odpalaniu nie zawsze otwiera się klapka od przepływomierza. :)
orBitka