kompatybilnosc glowicy mazda 323bg 1324ccm 16v 93"

Postprzez faflak » 2 sty 2013, 20:47

witam spotkala mnie przykra sprawa jestem zmuszony wymienic glowice w mojej madzi <płacze> spowodowane to zostalo ukreceniem swiecy podzczas wykrecania :( podjelem probe usuniecia reszty swiecy z glowicy za pomoca popularnego Wykretaka co zaowocowalo dwoma peknieciami w glowicy siegajacymi do gniazd zaworowych ( sciagajac glowice od razu uniknal bym tego) pekniecia te powstaly na skutek nadmiernego wkrecenia sie wykretaka i rozepchniecia resztki swiecy do tego stopnia az jej fragment ten wystajacy o ktory bije iskra rozerwal glowice :( moze to bedzie przestroga dla innych ktorzy maja za duzo sily w reku i na chama probuja cos wykrecic ... Pytanie moje brzmi nastepujaco od jakiej mazdy pasuje glowica – oczywiscie oprocz takiej samej :D czy np od gaznikowca albo od 121 323.... w tej chwili dysponuje fotka zdjetej uszczelki tak dla porownania
Załączniki
DSC00260.JPG
DSC00264.JPG
DSC00267.JPG
Forumowicz

Od: 3 paź 2010, 12:14
Auto: Mx-3EC B6D 96"
Xedos 6 CA 2.0KF 92"

Postprzez faflak » 27 mar 2013, 12:13

moze komus przyda sie to info glowice o roznych oznaczeniach/numerach odlewu niestety roznia sie miedzy soba kanalami wodnymi a napewno ich iloscia ... wiem to z wlasnego doswiadczenia i dzieki pomocy forumowiczow to samo jest przy doborze uszczelki pod glowice i szczeze odradzam zakup w sieci no chyba ze naprawde wiarygodny/doswiadzczony sprzedawca ja swoja usczelke odsylalem dwokrotnie mimo tego ze podalem numer vin ... malo tego wyslalem sprzedawcy foto uszczelki i bloku :( sprzedawca tlumaczyl ze wg katalogu sa trzy rodzaje uszczelki i ta ktora mi pasuje nie jest od mojego silnika ... <rotfl> (gosc z 19-to letnim doswiadzczeniem w handlu czesciami do samych japonczykow) jeszcze jedna wskazowka przed montazem glowicy proponuje sprawdzic stan walka rozrzadu oraz zalozyc nowe uszczelniacze zaworowe :D
Forumowicz

Od: 3 paź 2010, 12:14
Auto: Mx-3EC B6D 96"
Xedos 6 CA 2.0KF 92"