Nieprawidłowa praca silnika. FILM.
1, 2
Jak narazie nic nie znalazłem co mogło by powodować takie coś.Jednak ostatnio myślałem i wskoczyło mi do głowy coś takiego jak przekaźnik pompy paliwa,znajdujący się obok sterownika.Gdy przy odpalaniu dotkłem ręką to było czuć że przeskakuje,że poprostu działa.Pompa chodzi,owszem ale jak widać na filmie po wyłączeniu silnika i na nowo uruchomieniu jest wszystko OK! Czyli na chłopsku rozum przerywamy prace urządzeniu i na nowo zaczyna po uruchomieniu.Niewiem co o tym myśleć.Wypowiedzcie się na ten temat.
_ Siwus _ ;)
Mam to samo w 1.6 16V identycznie silnik pracuje jak na filmiku. Wkładałem już 3 pompy i nadal nie ma poprawy na tej co mam jest ciśnienie 2Bary po zaciśnięciu kombinerkami powrotu podnosi się na 2,5 i silnik pracuje normalnie. Według AUTODATY ciśnienie powinno być od 2,7 do 3,2. Ja poszukam jeszcze jednej pompy i zobaczę jak będzie na kolejnej. BO wymieniałem silniczek krokowy i przepustnice i po tamtych zabiegach teraz nie pali na zimnym silniku kręci ale nie załapuje
- Od: 21 sty 2011, 17:21
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V
1, 2