Mam małe pytanie. Czy ktoś może monował stożek w Mazdzie 323F 1,6i 16v 1991r.? Chodzi mi o rozwiązanie problemu z przepływomierzem, jak go ominąć, odłaczenie nie wchodzi w rachubę. Był już montąż w Mazdzie, ale z silnikiem 1,8 lub 1,9, ale jak to będzie u mnie... Z góry dzieki.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
wszystko ładnie pieknie ale co zrobił z przepływomierzem i z reszta to inna wersja mazdy postaram sie zrobic fote i sami zobaczycie głownie chodzi mi o to co z robic z przepływomierzem na filtrze powietrza
- Od: 6 wrz 2005, 18:19
- Auto: Mazda 323F BG B6 1,6/16v 91r.
a co chcesz z nim zrobić
Silnik bez przepływki nie będzie pracować, a stożek montuje się przed przepływką, możesz co najwyżej przenieść go w innemiejsce razem ze stożkiem (chłodniejsze)
Nie mozesz ominac przeplywki! Jest ona integralna czescia nowoczesnych silnikow i dostarcza waznych informacji do komputera o ilosc zassysanego powietrza.
Odlacz sobie przeplywke to zobaczysz jak ci radosnie silnik zacznie mulić i jak slodko zacznie paliwo znikac z baku...
Moja opinia co do stozkow: NIE ZAKLADAJCIE NONAME'ÓW
ta uwaga tyczy sie takze wszystkich tanich stozkow np. Jacky. Zniszczycie sobie silnik! Po przejechaniu 3000 tys km na stozku jacky w poprzednim aucie mialem caly dolot uwalony kurzem i innym badziewiem. Widzialem testy innych stozkow tego typu i wszystkie mialy duuuze problemy z filtrowaniem malych czasteczek!
Jesli juz musisz zalozyc stozek to tylko K&N
Odlacz sobie przeplywke to zobaczysz jak ci radosnie silnik zacznie mulić i jak slodko zacznie paliwo znikac z baku...
Moja opinia co do stozkow: NIE ZAKLADAJCIE NONAME'ÓW

Jesli juz musisz zalozyc stozek to tylko K&N

Less roof, more fun

Fiveopac napisał(a):Po przejechaniu 3000 tys km na stozku jacky w poprzednim aucie mialem caly dolot uwalony kurzem i innym badziewiem

teraz ja
Mam Jacky, nie uważam go za potentata ani rewelacje, ale stan mojego dolotu i przepływki, oraz reszty jest w idealnym stanie (niedawnoi go prałem więc obejrzałem sobie to i owo) a mój odrzutowiec troszke tego powietrza łyka

Hmm... ciekawe. A jaki masz model filtra? Paiperowy czy z pianki? A moze przyczyna tego jest ze masz odme ktora pewnie nie jest doprowadzona zaraz za stozkiem. W fiacie mialem odme w miare blisko stozka i scianki od oparow oleju byly lekko lepkie i dlatego doskonale wylapywaly wszelki kurz i pyl
Dolot byl szczelny a rura i przepustnica byla cale zasyfione. Stozek od razu powedrowal do szafy gdzie stoi po dzis dzien.

Less roof, more fun

Mazda ma super skonsruowany dolot więc proponuję zostawić go w spokoju, albo kupic dedykowany DOBREJ marki. Kombinowanie "garażowe" z dolotem z reguły kończy się pogorszeniem parametrów 
Strona 1 z 1