Witam
Mam problem , a mianowicie zawory do regulacji w Mazdzie 323 F 92 r 1.6 16 v i nie wiem jak sam mogę się z tym uporać będę wdzięczny za pomoc.
ustawienie zaworów
Strona 1 z 1
tak myślałem bo nigdzie nie mogłem znaleźć regulacji i kumpel też mówił że mogą być hydrauliczne,
słychać takie stukanie nierówna praca silnika gdy zdjąłem pokrywę silnika to okazało sie ze kilka zaworów jest luźnych wymieniłem uszczelke pod kopułą wymieniłem olej i filtr oleju myślałem że przestanie nierówno chodzić że sie same wyregulują lecz nadal jest to samo
słychać takie stukanie nierówna praca silnika gdy zdjąłem pokrywę silnika to okazało sie ze kilka zaworów jest luźnych wymieniłem uszczelke pod kopułą wymieniłem olej i filtr oleju myślałem że przestanie nierówno chodzić że sie same wyregulują lecz nadal jest to samo
-
Rysiek1990
o tej hydraulice niech wypowie sie ktoś bardziej doświadczony ode mnie, bo nie wiem czy to sie może w ogóle spieprzyć..
co do nierównej pracy to myśle, że jest to spowodowane niewłaściwą kompresją w którymś z cylindrów,
co jest następstwem przepalenia gniazda, bądź gniazd zaworowych, które są wtedy nieszczelne. na forum jest fotorelacja z regeneracji głowicy razem z fajnym opisem, tylko nie pamiętam czy w dziale bg
co do nierównej pracy to myśle, że jest to spowodowane niewłaściwą kompresją w którymś z cylindrów,
co jest następstwem przepalenia gniazda, bądź gniazd zaworowych, które są wtedy nieszczelne. na forum jest fotorelacja z regeneracji głowicy razem z fajnym opisem, tylko nie pamiętam czy w dziale bg
małe, czerwone, mruczy, dużo wybacza... i w ogóle <3
Mazda. Das Auto!
Mazda. Das Auto!
- Od: 14 sty 2011, 16:40
- Auto: 323 bg 1.6 8V 90' (czerwona :D)
najnormalniej w świecie hydraulika powiedziała
samoregulator hyrauliczny powinien sie nabić raz i ustawić.... ma trzymać olej w sobie zawsze przez co zawory się nie tłuką jeśli zaś sie tłucze tzn że olej z niego schodzi a więc jest do wymiany... nie ma innej przyczyny... najpierw sie tłuka z rana chwile dopuki sie nie nabija olejem a jak stukaja cały czas to juz wogole padaka bo nie trzymaja cisnienia wogole...
- Od: 7 wrz 2007, 12:51
- Auto: mx-3 1.6 107KM 98r
Strona 1 z 1