Mazda 323f, problem po przekładce silnika...
Strona 1 z 1
Witam. Jestem nowym użytkownikiem "Mazdaspeed" i zwracam się do was koledzy o radę... Otóż posiadam Madzię 323f model bg 1.6 16V i niestety padł mi silnik (Korbowód zrobił dziurę w bloku
). Trafiłem tanio silnik i oczywiście przełożyłem, i tu zaczyna się problem ponieważ ten silnik na początku nie chciał odpalić po kilku kolejnych próbach odpalił ale tylko na 2-3 sekundy i to jeszcze na obrotach 400-500... Jeśli ktoś wie co się może dziać to proszę o pomoc... Pozdrawiam.
- Od: 10 kwi 2011, 20:44
-posprawdzać czy wszystkie kostki,wężyki sa odpowiednio popodpinane
-sprawdzić czy pompa paliwa przy kręceniu rozrusznikiem chodzi,czy dopływa paliwo na listwę wtryskową
-sprawdzić czy wtryski pracuja podczas kręcenia rozrusznikiem
-posprawdzać wszystkie bezpieczniki zarówno te pod maską jak i te pod deską
-sprawdzić czy komputer nie łapie błędów
-sprawdzić czy jest iskra
-sprawdzić czy pompa paliwa przy kręceniu rozrusznikiem chodzi,czy dopływa paliwo na listwę wtryskową
-sprawdzić czy wtryski pracuja podczas kręcenia rozrusznikiem
-posprawdzać wszystkie bezpieczniki zarówno te pod maską jak i te pod deską
-sprawdzić czy komputer nie łapie błędów
-sprawdzić czy jest iskra
- Od: 7 wrz 2007, 12:51
- Auto: mx-3 1.6 107KM 98r
– Wszystkie kostki oraz wężyki sprawdzone 3 razy
– Paliwo dolatuje na pewno bo na początku były mokre świece a teraz widać że są wypalone
– Jak to sprawdzić??
– Bezpieczniki sprawdzone
– Do tego jest potrzebny jakiś specjalny przyrząd?
– Iskra jest tylko jest problem z aparatem zapłonowym, otóż madzia chodzi tylko gdy się go przestawi w na maksa w stronę auta, im bliżej tym lepiej, lecz skala już mi się skończyła a auto i tak nie chce chodzic.
– Paliwo dolatuje na pewno bo na początku były mokre świece a teraz widać że są wypalone
– Jak to sprawdzić??
– Bezpieczniki sprawdzone
– Do tego jest potrzebny jakiś specjalny przyrząd?
– Iskra jest tylko jest problem z aparatem zapłonowym, otóż madzia chodzi tylko gdy się go przestawi w na maksa w stronę auta, im bliżej tym lepiej, lecz skala już mi się skończyła a auto i tak nie chce chodzic.
Nie mam pojęcia... Jak kupowałem silnik aparatu zapłonowego już nie było... a możliwe jest że jest tam inny aparat??
Wymieniłem aparat i odziwo odpaliła... lecz powstał kolejny problem... Odpala tylko dosłownie na sekunde i wzbija się do obrotów 2000 i momentalnie gaśnie... Co to może być??
Wymieniłem aparat i odziwo odpaliła... lecz powstał kolejny problem... Odpala tylko dosłownie na sekunde i wzbija się do obrotów 2000 i momentalnie gaśnie... Co to może być??
Strona 1 z 1