Poniżej opiszę dokładnie w czym problem.
Dodam że korzystałem już z szukajki ale nie znalazłem odpowiedzi.
Mam taki problem... mianowicie ktoregos dnia przez pomyslke w zimie zalalem ropy do mojej mazdy z silnikiem 1,6 16v. nastepnego dnia opdalila ale po 30 sek. zgasla. ciagnalem ja na linie(myslac ze zalalem chu...e paliwo) i odpalila ale nie miala sily jechac.w baku mialem wtedy prawie pusto zalalem ropy za 30zl a nastepnego dnia myslalem ze to to paliwo dolalem za 30 juz paliwa... samochod nie mial sily jechac ... pod koniec dnia jezdzenia wstawilem samochod do kolegi do garazu na noc wlaczajac dwie farelki myslac ze moze cos przymarzlo(dodam ze to byly dni po -27stopni) bo slyszalem ze na tej stacji na ktorej tankowalem rope przekrecaja na paliwe mieszajac i wogole... nastepnego dnia samochod odpalil ale chodzil dziwnie i wtedy poczulem ten dziwny zapach... kolega zapytal mnie czy nie zalalem przez przypadek ropy bo taki podobny zapach sie wydobywal i przypomnialo mu sie ze tez mial kiedys takie problemy. po spuszczeniu z baku okazala sie mieszanka ropy z paliwem...od tamtej pory mam problem tego typu ze samochod po dopaleniu na zimnym silniku gdy dodam mu gazu do oporu dochodzi do 2, 2,5 tys obrotow i na chwile sie zatrzymuje dlawiac sie po rozgrzaniu juz sie nie dlawi ale nie ma takiego przyspieszenia jak kiedys.... wymienilem swiece,kable WN, przeczyscilem przewody paliwowe, pompe paliwowa, wymienilem filtr paliwa ale na uzywany od innej takiej mazdy, ostatnio wybebeszylem katalizator i troche zauwazylem poprawe ale to jeszcze nie to... dodam ze tez mam troche sprzeglo na wykonczeniu ale narazie krucho z kasa. sprzeglo kupione VALEO tylko gorzej z wymiana a ja wole sie nie podejmowac ;p
koledzy pomozcie co moge jeszcze zrobic zeby ten samochod chodzil tak jak powinien bo jak narazie to jezdzic jezdzi ale to bardziej spacerowka :/ ja juz nie mam pomyslow
Z gory dziekuje i sorry za wypracowanie ;p