win386 napisał(a):mysse napisał(a):2,5 godziny to sranie a nie ladowanienawet komorke sie laduje dluzej
Chyba tą prehistoryczną transformatorową ładowarką dla nokii, co było ewidentną wadą a nie zaletą. Baterie do telefonów są i tak policzone na ok 100 cykli ładowania lub 6 miesięcy użytkowania. Już od paru lat w standardzie telefon ładuje się do pełna <2h.Michal591 napisał(a):Akumulator do d.... dzisiaj otwieram autko i próbuje zapalić nic ledwo ledwo kręcił to pomyślałem że na popych go odpalę z przyjacielem no i tak zrobiłem odpalił popracował i zgasiłem otwieramy maskę a tam śmierdzi jakimś kwasem czy czymś innym.Wywaliliśmy ten akumulator z auta i wsadziłem ten stary ten z diesla miał 8V z groszami prądu zmiennego a ten co miałem wcześniej ma 11.80V.
Ps: Może to ma znaczenie ale wczoraj dolewaliśmy wody destylowanej do akumulatorka tego z diesla na oko mogliśmy za mało lub za dużo nalać i może dlatego nie trzyma.Akumulator ten ładował się wczoraj około 2,5godziny.I wczoraj odpalał normalnie na tym akumulatorze a dzisiaj nie działa.
Skoro miał 8V to zapewne dostał zwarcia między celami i nic mu już nie pomorze. Mam nadzieję, że mierzyłeś poprawne napięcie stałe a nie prąd. Prąd wyrażamy w Amperach. Jednostką napięcia jest Volt.
Ładowałem Boshem bardzo dobry prostownik