kolega miał dwie 323 bg 1.6 16v wersje eur i druga us i dwie rozbił
Madzia 323 bg 1.3i 8v 91r zalany silnik
Strona 1 z 1
Witam to mój pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałośc
.2tyg temu kupiłem Madzie jak w temacie wybrałem ją na swoje pierwsze auto z sentymentu, na madzi stawiałem swoje pierwsze kroki jako przyszły kierowca
gdyż
.Mianowicie problem jest taki niepokoi mnie zalane serduszko przy bagnecie i na bloku jak rzuciłem okiem od spodu na kanale silnik jest cały czarny tzn w oleju od tygodnia zdarzyło sie że ubyło troszke wody w chłodnicy dolałem narazie jest stan ale martwie sie czy nie bierze za dużo oleju i nie mam pojecia skąd tyle sie go wzieło na silniku postaram sie zrobić zdjęcia i dziś wstawić prosze o pomoc szukałem podobnego tematu ale niestety potrzebuje rady która uszczelke ew wymienic.Oczywiście madzia śmiga dobrze co do pracy silnika nie ma sie czego przyczepic obroty na biegu jałowym ok spalanie w normie 
- Od: 15 cze 2010, 20:40
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16v 1994r
Jesli bedziesz wymieniac uszczelke pod pokrywka to radze odrazu wymienic te srubeczki na srub te czarne z łbem na imbus (nie znam fachowej nazwy – wybacz) bo z doswiadczenia wiem ze strasznie lubia sie zrywac ;/
- Od: 5 lut 2010, 17:46
- Auto: Mazda 323 BG 1.7D 1989r.
Mazda 323F BG 1.6 8V 1990r.
Niestety nie jest to uszczelka pokrywy zaworów było by git gdyby to ta uszczelka ale tam jest suchutko
zdjecia wstawie jutro bo musze sie wbić na kanał żeby to dokładnie pokazać najgorzej to wygląda od spodu
cały blok i miska w oleju
i tam gdzie jest pokrywa paska rozrządu 
- Od: 15 cze 2010, 20:40
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16v 1994r
Mysle ze zdjecia raczej nic nie pomogą skoro piszesz ze masz caly silnik zalany. Na początek wez go poprzecieraj szmata tak zeby miejsca w ktorych sa uszczelki byly suche. Przejedz sie pare km i sprawdz gdzie konkretnie jest ten wyciek.
- Od: 5 lut 2010, 17:46
- Auto: Mazda 323 BG 1.7D 1989r.
Mazda 323F BG 1.6 8V 1990r.
Strona 1 z 1