Gaśnięcie mazdy podczas jazdy
Strona 1 z 1
Jak w temacie, kolega posiada mazde 323 BG z 1990r , silnik 1.3 Pb , bez gazu i podczas jazdy juz dwa razy mu samochód zgasł , dotoczył sie na pobocze i po odczekaniu 5 minut auto zapaliło i pojechał dalej, dziś rano wyprowadził z garazu poszedł otworzyc brame i znowu auto zgasło , co może byc przyczyna takiego stanu rzeczy , czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem i co radzicie/
silnik wtrysk czy gaźnik? Czy madzia ostrzega jakimiś palącymi się kontrolkami?
Jeśli wtrysk to zacząć od sprawdzenia błędów komputera. Oprócz tego można sprawdzić przewody WN, świece i kopułkę.
Jeśli gaźnik to przewody, świece, kopułkę i mechaniczną pompkę paliwa.
Pozdrawiam
Jeśli wtrysk to zacząć od sprawdzenia błędów komputera. Oprócz tego można sprawdzić przewody WN, świece i kopułkę.
Jeśli gaźnik to przewody, świece, kopułkę i mechaniczną pompkę paliwa.
Pozdrawiam
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
Pełny wtrysk. Nic kontrolki wcześniej nie pokazywały.
Też zastanawialismy się nad pompa paliwa.
Też zastanawialismy się nad pompa paliwa.
W takim razie najpierw dioda 12V w łapki i sprawdzić komputer
Przyczyna może okazać się bardzo błaha i niepotrzebne będzie rozkręcanie połowy samochodu
Może warto jeszcze sprawdzić filtr paliwa – długo niewymieniany potrafi się nie źle zatkać...
Pozdrawiam
Może warto jeszcze sprawdzić filtr paliwa – długo niewymieniany potrafi się nie źle zatkać...
Pozdrawiam
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
ok dzieki za rade – wogóle nie pomyślałem o wymiganiu błędów ,niewiem czemu pomyslałem że jak z 90 r to niema kompa przecirz jest pełny wtrysk to musi byc – .
czy aparat zapłonowy da się dobrać od jakiegoś nnego auta , ? na aparacie jest napis mitshubishi więc może od tego auta i jest nr -T2T82173 B383
mam taki jak chcesz
- Od: 13 mar 2010, 17:52
- Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II
to nie dla mnie ja mam BJ ale koledze klęknoł i pytał czy nie podejdzie z mitshubishi bo takie ma napisy , dlatego pytam czy ktoś może wie coś na ten temat. Ale dzieki za info , jak cos to się odezwe w razie gdyby chciał.
ale po co kombinować,może podejdzie a może nie jak moż na kupić oryginalny od tego samego silnika.skoro jest w nim mitsubishi tzn że już ktoś coś kombinował bo normalnie to byly inne montowane aparaty
jest SCENIC I ph II
Skoro ten co jest teraz w aucie ma taki numer i oznaczenie , to znaczy że nie było nic kombinowane tylko ze te aparaty wyprodukowało mitshubishi – tak mi sie zdaje , no bo jakby był zamieniony to symbole powinny byc inne a sa te co jak sprawdzałem są przeznaczone do mazdy BG.
W razie co to ile byś chciał za ten aparat wraz z kosztami przesyłki( 1.3 -1990r , pełny wtrysk)
W razie co to ile byś chciał za ten aparat wraz z kosztami przesyłki( 1.3 -1990r , pełny wtrysk)
50 plus koszt wysylki.wysylka za pobraniem 17 zl
jest SCENIC I ph II
Ok. dzieki jak kolega sie zdecyduje to napisze do Ciebie na pw.
mitsubishi jest oryginalnie w mazdzie i nie ma takiego w innym samochodzi poprostu bylo produkowane tam dla mazdy
ja tez mam jeden aparat jak cos od 1,8 sohc. Jesli chodzi o gasneicie to mialem podobnie tylko ze nie bylo iskry i swiece byly suche i okazalo sie ze modul zaplonowy mi padl ktory jest pod cewka

- Od: 7 cze 2009, 16:12
- Auto: Mazda MX-5 ND, 2016 6M
Mazda CX-5 KF, 2017 6AT
dzieki za info czyli wszystko się kręci wokól tego aparatu zapłonowego , powiem kumplowi niech mu te wszystkie elementy posprawdza elektryk
Strona 1 z 1