Jak widać na poniższym obrazku mamy silniczek. Mam pytanie w związku z silnikiem. Dlaczego brak kanału rezonansowego filtru powietrza? czy jest to związane z instalacja LPG? Jakie są skutki braku takiego kanału?
http://yfrog.com/j7silnikmj
Zagadka ukladu chłodniczego. Mazda 323F BG 1.6 16V + LPG.
Strona 1 z 1
ja tez tego nie mam i w niczym mi to nie przeszkadza, czy są jakieś skutki chyba nie ale nie jestem pewny i na pewno nie jest to skutkiem instalacji LPG
bo zakładałem LPG do 1.6 16v nowy i gazownicy tego niewyjmowalni natomiast w 1.8 GT nie mam tego bo tak już kupiłem i nawet sobie głowy tym nie zawracam 
Była będzie i jest moja madzia 323F

- Od: 14 gru 2006, 00:27
- Auto: Mazda 323f (BG) GT 1.8 DOHC 16V
Hej w jezdzie na benzynie nie przeszkadza ale moze ale nie musi byc przyczyna gasniecia samochodu jak w czasie jazdy na Lpg damy na tzw.luz.Ja mam ten plastikowy kanal rezonansowy i gazownicy wycieli mi w nim z tylu od silnika mala prostokatna szczeline a orginalny wlot przytkali,poprostu zbyt wielkie odetkanie tego kanalu powoduje niewlasciwa prace na Lpg-Sprawdzone na swojej Efce 1,8 LPG-Pozdrawiam.
- Od: 27 lut 2010, 21:35
Strona 1 z 1