Problemy Z Obrotami, Szarpanie, Gaśnięcie itp.
to prawdopodobnie konczy sie cewka
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
czasami taka pierdolka moze narobic bigosu, dobrze ze tylko na tym sie skonczylo
pozdrawiam i najlepszego w nowym roku
pozdrawiam i najlepszego w nowym roku
-323 BF E3 jest x18xe
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
=> Eksploatacja
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
witam, nie wiem czy juz byl temacik
problem taki... przy wrzucaniu jedynki obroty spadaja do 500 obr/min i trzesie jak autobus :/ podobna sytuacja jest podczas jazdy jak wrzuce na luz rowniez obroty spadaja tak do 500...ostatnio padl mi akumulator (55Ah 420A) na ktorym mi sie juz tak działo, pozyczylem troszke juz zajechanego aku (74Ah 620A) i na tym mi sie tak nie działo wszystko chodzilo wporzadku. musialem go zmienic bo byl kapke za duzy
i wsadzilem inny uzywany (50Ah i 420A) i znow mam to samo co przy pierwszym... bede bardzo wdzieczny za pomoc
pozdrowki
Ostatnio edytowano 27 sty 2010, 17:39 przez FrankieWolf, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 17 gru 2009, 22:38
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 1993r.
Jeżeli po wrzuceniu na luz obroty spadają odrazu do 500 i się na tym poziomie utrzymują to spróbuj je podnieść śrubą na przepustnicy powinno pomóc.Musisz to zrobić w trybie serwisowym czyli mostkujesz styki GDN i TEN w skrzynce Diagnostic.Pozdr
"Mężczyźni witają się uściśnięciem dłoni. Kobiety obejmują się przyjaźnie. W pierwszym wypadku chodzi o sprawdzenie, czy w ręku nie ma ukrytej broni, w drugim, czy na pewno nie ma jej też za plecami."
- Od: 8 sty 2009, 00:52
- Auto: Była 323F BG 1.6 nastepnie 323F BA 1.5 nasepnie 323F BA 1.8 obecnie jest VW Golf IV
tak ale na tym mocniejszym akumulatorku nie bylo tego... wszystko chodzilo jak nalezy...
To w takim razie musisz włożyć mocniejszy akumulator spróbuj np 60Ah
"Mężczyźni witają się uściśnięciem dłoni. Kobiety obejmują się przyjaźnie. W pierwszym wypadku chodzi o sprawdzenie, czy w ręku nie ma ukrytej broni, w drugim, czy na pewno nie ma jej też za plecami."
- Od: 8 sty 2009, 00:52
- Auto: Była 323F BG 1.6 nastepnie 323F BA 1.5 nasepnie 323F BA 1.8 obecnie jest VW Golf IV
FrankieWolf prosze poprawic temat na zgodny z regulaminem. Opis jak poprawnie nazywac znajdziesz w regulaminie przyklejonym na gorze dzialu. Czas poprawy to 24h, po tym czasie temat laduje w koszu.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
juz poprawione
moze ktos ma jeszcze jakies pomysly zwiazane z tymi obrotami?!
Witam dzisiaj podczas jazdy silnik zgasl i niechce powtornie odpalic. Od 2 dni jak odpalalem rano swiecila sie kontrolka oleju jednak po lekkim rozgrzaniu to jest po ok 3-4 min gasnie. Po dodaniu gazu kiedy kontrloka sie swiecila (do ok2.5 tys obrotow) cos klekotalo prawie jak diesel. Probowalem tylko tak dwa razy. Szczerze balem sie krecic go tak troche dluzej lub czesciej. Myslalem ze moze to byc spowodowane tym ze mrozy i olej bardzo gestnieje dlatego nie przejmowalem sie tym tak bardzo. Dzisiaj jednak akumulator klek i odpalilem na pycha. Stanelem aby silnik sie rozgrzal i po przejechaniu okolo 1 km silnik zgasl podczas jazdy. Nie dlawil sie etc. Kiedy sie toczylem probowalem znowu odpalic jednak nie dalo rady i zmuszony zostalem do zjechania na parking. Gdy stanelem rozrusznik juz nie krecil z powodu braku zasilania. Podlaczylem kable z innego auta i prubowalem odpalic... Rozrusznik bardzo dziwnie krecil nie wiem nawet jak to nazwac. Podczas tego krecenia rozrusznikiem dalo sie slyszec jakies dziwne stuki dochodzace z okolic skrzyneczki z bezpiecznikami i filtra powietrza. Oczywiscie bezpieczniki zostaly sprawdzone wszytkie dobre.
Szczescie w nieszczesciu bo jutro mialem robic dosc dluga trase i bardzo bym sie zdziwil gdyby mnie gdzies zawiodla.
Na mechanika dzisiaj juz troche za pozno dlatego przychodze z tym tutaj.
Co moze byc powodem tego ze auto nie chce juz odpalic?
Za wszelkie uwagi, podpowiedzi etc bede bardzo wdzieczny. Mam nadzieje ze dosyc dobrze zobrazowalem problem. Oczywiscie w szukajce byly problemy z odpaleniem silnika jednak nie znalazlem takiego przypadku.
Szczescie w nieszczesciu bo jutro mialem robic dosc dluga trase i bardzo bym sie zdziwil gdyby mnie gdzies zawiodla.
Na mechanika dzisiaj juz troche za pozno dlatego przychodze z tym tutaj.
Co moze byc powodem tego ze auto nie chce juz odpalic?
Za wszelkie uwagi, podpowiedzi etc bede bardzo wdzieczny. Mam nadzieje ze dosyc dobrze zobrazowalem problem. Oczywiscie w szukajce byly problemy z odpaleniem silnika jednak nie znalazlem takiego przypadku.
- Od: 12 lip 2009, 20:59
- Auto: mazda 323 bg 1.8 16v SOHC
witam kiedy ostatnio patrzyłeś na stan oleju według mnie to koniec silnika jeżeli jest mało oleju i świeci sie cisnienie to trzeba zerknąć czy coś tam jeszcze zostało w misce a gdzie to można zobaczyć 

- Od: 5 paź 2007, 21:14
- Auto: Mazda 323 BF GTX
no jak ci kontrolka ciśnienia oleju świeciła 4 min i ty tak jeździłeś a ma zimnym silniku jeszcze gazowałeś to gratuluje. podczas wykładów na prawo jazdy nie mówili że jak się pali czerwona kontrolka to źle?????
Ostatnio edytowano 31 lip 2011, 15:17 przez Lesiu, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
Napisalem chyba ze nie gazowalem bo sie balem? Czytaj ze zrozumieneim Lesiu
Olej w silniku jest bo zagladalem jak zaswiecila sie pierszego dnia. Co prawda troche czarny (przejchalem na nim 7tys km) ale nadal jest.
Olej w silniku jest bo zagladalem jak zaswiecila sie pierszego dnia. Co prawda troche czarny (przejchalem na nim 7tys km) ale nadal jest.
Dzisiaj sprawdzalem oliwy w misce jest prawie pod full na bagnecie do tego rozrusznik kreci, tloki chodza czyli zatarcie raczej odpada.
Zcholowalem do mechanika, powiedzial mi to samo co wyzej napisalem jednak glebszej dniagnozy moge oczekiwac po ok 2 tyg;/
Jutro jade do kolejnego moze ten bedzie mial jakas wolna luke...
Sam bawic sie niestwty w to nie moge- nieogrzewany garaz do tego zamarzniete drzwi itp etc.
Ktos ma moze jakies inne sugestie? Czego moge sie jeszce spodziewac? I prosze odpuscie juz sobie te 4 min i morderstwo dla silnika... Teraz kazdy tak moze napisac nic nie wnoszac do tematu;/
Zcholowalem do mechanika, powiedzial mi to samo co wyzej napisalem jednak glebszej dniagnozy moge oczekiwac po ok 2 tyg;/
Jutro jade do kolejnego moze ten bedzie mial jakas wolna luke...
Sam bawic sie niestwty w to nie moge- nieogrzewany garaz do tego zamarzniete drzwi itp etc.
Ktos ma moze jakies inne sugestie? Czego moge sie jeszce spodziewac? I prosze odpuscie juz sobie te 4 min i morderstwo dla silnika... Teraz kazdy tak moze napisac nic nie wnoszac do tematu;/