Witam, to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieje że mi pomożecie, mianowicie Mazda w mieście pali mi około 12/100km (porażka) ale nie o to chodzi. Silnik Mazdy dziwnie pracował, oddałem ją do mojego zaprzyjaźnionego mechanika na początku stwierdził że jest przestawiony na rozrządzie, jak rozkręcił silnik stwierdził że to jednak są wypalone zawory czy coś w tym stylu, powiedział że zawory trzeba naprawić (nie wiem jak, użył jakiegoś konkretnego słowa) wykręcił cała głowice i powiedział że jednak się nie da jej naprawić tylko trzeba wymienić cała głowice. Zrobił mi zdjęcie zaworów i mówił że w każdym z cylindrów tak jest. Tu pojawia się moje pytanie: Czy trzeba wymienić głowice ile to może kosztować czy może da się to jakoś inaczej uratować.
Mam nadzieje że zrozumiale opisałem mój problem:). Czekam na odpowiedzi.
Wymiana głowicy
Strona 1 z 1
kup glowice na allegro albo odemnie:) przed rozbiciem autka mialem robiony silnik , uszczelke splanowanie głowicy. Sprawdz allegro zawsze mozemy sie dogadac 
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
ile dales?? szkoda ze nie zerkasz do dzialu sprzedam pewnie kupilbys taniej u nas na forum. Pozdrawiam
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
darec to gadaj z LoboAliens koro on ma od 1.6 to z nim sie dogaduj 
Głowica dopiero dziś do mnie doszła, teraz muszę czekać na wszystkie zamówione uszczelki, ale znów jest problem, mianowicie... mój mechanik powiedział że jeszcze muszę kupić oring na aparat zapłonowy i śruby głowicy, pytałem w sklepie z częściami to tego już nie dostane, szukałem tez po necie i nie mogłem znaleźć
, może wy mi pomożecie rozwiązać ten problem, gdzie znajdę te części albo jakieś inne rozwiązanie.
- Od: 2 gru 2008, 16:50
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V '93
Suloo napisał(a):a zwykle gumowe oringi kupowane na wymiar sie nie nadaja??
nadaja sie ale długo nie potrzymają będa puzczac olej
- Od: 1 gru 2008, 16:07
- Auto: 323F BG1.6 8V 1991r 84km 125Nm
Mazdę odzyskałem po dwóch tygodniach, po wymianie tej nieszczęsnej głowicy i jestem zadowolony, przejechałem dopiero 200km, ale wszystko dużo lepiej chodzi tzn. pali od kopa, wcześniej niekiedy musiałem kręcić, obroty nie falują... i co najważniejsze spalanie z 12,5l zeszło do 8,5l normalnie kamień z serca... I tak jak wcześniej pisałem głowica 300zł, robocizna 400zł i wszystkie uszczelki 230zł, teraz żeby tylko lać i jeździć, oby jak najdłużej.
- Od: 2 gru 2008, 16:50
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V '93
Strona 1 z 1