TURBO DO 1.8 DOHC BG ????
Strona 1 z 1
Mam pytanko kolega Kamil z BG chce założyć turbo w swojej BG, turbo już ma tylko potrzebny mu jest kolektor dolotow od innej mazdy taki który pasuje do zamontowania turbo czy od jakiejś 626 pasuje gdzie coś takiego dostać czy ktoś coś wie a po zamontowaniu co dalej trzeba zrobić przed odpaleniem
?????????????
Mniam GTR
1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
krzynio323f napisał(a):a po zamontowaniu co dalej trzeba zrobić przed odpaleniem
Przedewszystkim rozprężyć silnik, bo go rozwali.
A reszte ma, czy tylko samą suszare
A kolektor np od GTR czy GTX nie podpasi
Od 626 raczej nie podejdzie, bo raczej żadno 626 nie miało turbo, no chyba że od F2 lub od FE3N (ale tego w Polsce nie ma )
Waluś napisał(a):krzynio323f napisał(a):a po zamontowaniu co dalej trzeba zrobić przed odpaleniem
Przedewszystkim rozprężyć silnik, bo go rozwali.
A reszte ma, czy tylko samą suszare(intercooler, Baypass, Wastegate, wtryski, pompa paliwa, doloty powietrza i tp. badziewie)
A kolektor np od GTR czy GTX nie podpasi
Od 626 raczej nie podejdzie, bo raczej żadno 626 nie miało turbo, no chyba że od F2 lub od FE3N (ale tego w Polsce nie ma )
Szczerze to nie wiem jak on to sobie wyobraża ale poważnie do tego podchodzi ma tylko narazie suszare , intercooler to sie załatwi , baypass też a co to jest Wastegate???????
Mniam GTR
Nie pamiętam który jest który, ale jeden zdaje sie odpowiada za upust ciśnienia w momencie przekroczenia maksymalnego doładowanie (coś jak Blow off, tylko ze powietrze wraca do obiegu a nie idzie w atmosfere) drógi natomiastu puszcza spaliny poza turbine, również w momencie przekroczenia max ciśnienia. I zdaje sie że ten pierwszy to Wastegate.
krzynio323f napisał(a):Ma ale nie bedzie miał łoł
no to, które ma, to mu sie raczej nie nada

Waluś napisał(a):Wastegate.
już wiem hihito jest zawór upustu spalin hihi, a Baypas = Blow off hihi
Waluś napisał(a):Waluś napisał(a):Wastegate.
już wiem hihito jest zawór upustu spalin hihi, a Baypas = Blow off hihi
O no teraz to zmienia postać rzeczy

Mniam GTR
Strona 1 z 1