Witam!
Mój problem jest nastepujący, włącznik nie załancza wentylatora. Choć stary wymieniłem na nowy to jest tak samo. Myślałem, na początku, że to przez chłodnice, bo była pęknięta. Ale po wymianie na nową problem nie zniknoł(płyn też nowy). Dodam, że kiedy podłączy się wentylator bezpośrednio do masy( czyli kabel do wtyczki i przyłożyć go do silnika czy – aku to się załancza) czyli wentylator jakotako jest sprawny heh. Nie wiem, czy iść i wymienić czujnik czy coś może innego być powodem tego. A i termostat jest sprawny, normalnie puszcza.Dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Problem z włącznikiem wentylatora
Strona 1 z 1
Dzięki, to spróbuję dokładniej powyczyszczać i zobaczymy:)
- Od: 17 kwi 2008, 23:07
- Auto: Mazda 3 1.6 Z6
witam, chodzi ci o wentylator chłodnicy?dobrze zrozumiałem?
więc u mnie sprawa jest taka że wentylator właczą sie tylko w momencie przegrzewania silnika. tak samo rozmawiałem na ten temat z znajomym mechanikiem i stwierdził że wiele tak aut ma. Chyba że masz problem taki że ci sie przegrzewa? bo z mam problem z rozczytaniem dokładnym twojej wypowiedzi.
więc u mnie sprawa jest taka że wentylator właczą sie tylko w momencie przegrzewania silnika. tak samo rozmawiałem na ten temat z znajomym mechanikiem i stwierdził że wiele tak aut ma. Chyba że masz problem taki że ci sie przegrzewa? bo z mam problem z rozczytaniem dokładnym twojej wypowiedzi.
- Od: 24 gru 2010, 21:30
Przegrzewać nie, ale wskazówka wychyla się trochę powżej połowy, no i zaczyna tak śmierdzieć plastikiem więc nie sądzę, by tak miało być.
- Od: 17 kwi 2008, 23:07
- Auto: Mazda 3 1.6 Z6
Strona 1 z 1