Wyciek ATF z układu wspomagania (TA)

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Wydrulla » 20 wrz 2013, 23:49

witam, zakupiłem dzisiaj Millenie II 2001 2.3v6 i na dzień dobry zauważyłem wyciek płynu hydraulicznego pod autem, na łączeniu przewodów stalowych w takiej rynnie plastikowej idą?? ma ktoś pomysł może cóż to za olej lub płyn, tak mi przychodzi do głowy od skrzyni olej???? aha i powyżej 120km/h zapala mi się abs, oraz kontrola trakcji??
z góry dzięki za info
Ostatnio edytowano 22 gru 2014, 15:29 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tytułu
Wydrulla

Postprzez ProboszczV6 » 23 wrz 2013, 17:17

Wiem że odpowiedź rychło wczas :] ale ten wyciek o którym piszesz to olej jakiego koloru? z której części auta się sączy? lewa, prawa? U mnie powodem bezsensownego zapalania kontrolek ABS/TCS powyżej 120km/h był problem z koronkami na przegubach, były lekko zbyt wąskie lub za bardzo przesunięte w stronę półosi i sterownik łapał błąd, układy TCS/ABS są połączone i w zasadzie obsługuje je jeden sterownik, dlatego oba układy nie działają przy błędnych sygnałach z czujników. Same czujniki będziesz miał na 99,9% sprawne, problemem będą koronki. U siebie i tak miałem do wymiany przeguby więc nie ruszałem tego.
Dokładnie chodzi o to że, jak popatrzysz na czujnik i koronkę to muszą być dokładnie naprzeciw siebie, bez przesunięcia, jeśli jest, sygnał się gubić może przy wyższej prędkości.
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Forumowicz

Od: 20 paź 2011, 22:06
Auto: Mazda Xedos 9 KJ-ZEM brilliant black
Ford Probe GT ( 2.5 V6 KL )

Postprzez Wydrulla » 24 wrz 2013, 17:05

namierzyłem, leciało z rurki od chłodzenia płynu od wspomagania, przestraszyłem się że ze skrzyni i jak taki gamoń nie połączyłem faktów że przecież ubywa mi go :P dzięki za zainteresowanie

Dopisano 24 wrz 2013, 17:08:

co do czujników dostosuję się do twojej rady bo i tak będę rzeźbił przy zawieszeniu
Wydrulla