Czy możliwa jest regeneracja wahacza?
A dzwoniłeś do naszego słynnego Pana Wiesia z Dębicy dzwoniłeś?? Zadzwoń najpierw do niego dowiedz się po ile on ma wahacze a później myśl o regeneracji. I zastanów się czy wogóle Ci się opłaca regenerować bo na ori pojeździsz sporo czasu a na regenerowanych juz nie tak długo.... 

- Od: 20 sty 2011, 17:50
- Auto: Xedos 9 2.5 V6 1996r.
Pan Wiesiek widział moje auto już nie jeden raz, średnio 1-2 razy na rok bywam u niego. Ostatnio wymieniał mi rozrząd, nie bede jechał na wymiane wahaczy 400km tym bardziej że p. Wiesiek nie ma szarpaków zeby zdiagnozować stan zawieszenia a na wahacze nie ma jakichś cudownych promocji. Gdyby miał nie pytałbym o porade na forum. Gdybym miał zamiar pojeździć kolejne 150kkm na pewno kupiłbym nowe OEMy ale jak się planuje pojeździć jeszcze może 30-40 kkm to troche szkoda kasy – ponad 1,4k za tylko 2 wahacze środkowe, a to nie koniec zawieszenia.
Wiem że w Mirkowie pod Wrocławiem solidnie regenerują ale cena 200pln za 1 sworzeń... troche z kosmosu, dochodzi jeszcze koszt tulei ok. 185pln, wiec w sumie cena jak za nowy importowany z USA więc nie wiem czy na imporcie się nie skończy...
Niektórzy pisali na forum że regenerowali sworznie poniżej 100 zeta, wtedy jeszcze miałoby to sens...
Pzdr.
Wiem że w Mirkowie pod Wrocławiem solidnie regenerują ale cena 200pln za 1 sworzeń... troche z kosmosu, dochodzi jeszcze koszt tulei ok. 185pln, wiec w sumie cena jak za nowy importowany z USA więc nie wiem czy na imporcie się nie skończy...
Niektórzy pisali na forum że regenerowali sworznie poniżej 100 zeta, wtedy jeszcze miałoby to sens...
Pzdr.
Wiesz mam znajomego w u siebie który tez jeździ Xedosem i ostatnio coś wspominał ze ma jakies dojście do takich wahaczy po 300zł. Jutro do niego zadzwonie i spytam. Jeśli to prawda i ma namiary na te wahacze to dam Ci znać....
- Od: 20 sty 2011, 17:50
- Auto: Xedos 9 2.5 V6 1996r.