Łożysko koła przedniego
1, 2
to w takim razie o innym kółku mówimy, musiałem źle zrozumieć 
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
Czesc chłopaki.
I znowu pojawił sie problem.
Zaczęło mi huczeć łożysko przednie prawe(tak mi sie wydaje) przy skrecie w lewo szum sie nasila, skręcaj,ąc w prawo maleje. Wymieniłem łożysko na nowe, jest IDENTYCZNIE.
CO MOŻE BYC TEGO PRZYCZYNĄ ? Nawet koło zamieniłem tyl/przód... i nic.
zauważyłem jeszcze że koło prawe jest dziwnie pochylone, tzn góra koła jest bliżej silnika niz kolo lewe o ok. 3-5cm. patrząc z góry wchodzi w blotnik jakies 2-4cm... MOZE TO JEST PRZYCZYNĄ
ZDjecie jak to wchodzi...--->

I znowu pojawił sie problem.
Zaczęło mi huczeć łożysko przednie prawe(tak mi sie wydaje) przy skrecie w lewo szum sie nasila, skręcaj,ąc w prawo maleje. Wymieniłem łożysko na nowe, jest IDENTYCZNIE.
CO MOŻE BYC TEGO PRZYCZYNĄ ? Nawet koło zamieniłem tyl/przód... i nic.
zauważyłem jeszcze że koło prawe jest dziwnie pochylone, tzn góra koła jest bliżej silnika niz kolo lewe o ok. 3-5cm. patrząc z góry wchodzi w blotnik jakies 2-4cm... MOZE TO JEST PRZYCZYNĄ
ZDjecie jak to wchodzi...--->

Pozdrawiam MlodyMatt 
jezeli zmienilem lozysko i kolo i nic sie nie zmienia a nasila sie przy zakrecaniu powiedzialbym ze przegub ale to nie szumi tylko stuka
a skoro masz problem z pochyleniem koła to może sprawdź zawieszenie, może któryś wahacz jest luźny czy co, zrób sobie regulacje geometrii to ci wyrównaja koło ale szum pewnie nie zniknie, według mnie to jedno z drugim nie musi mieć wiele wspólnego, ale spytaj fachowca
a skoro masz problem z pochyleniem koła to może sprawdź zawieszenie, może któryś wahacz jest luźny czy co, zrób sobie regulacje geometrii to ci wyrównaja koło ale szum pewnie nie zniknie, według mnie to jedno z drugim nie musi mieć wiele wspólnego, ale spytaj fachowca
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
1, 2