Pozdro i zazdroszcze odwagi dla millerkow:D
Regeneracja kompresora (TA KJ)
a ja nie kupie Millera bo sie jednak go boje a nie popierdalam autostradami wiec nie potrzebne mi 211 koni... a na zwykle drogi to lans tym samochodme musi byc max `100 kmh
Zbieram na MM (jak długo nie wie nikt)
exkita napisał(a):nie popierdalam autostradami wiec nie potrzebne mi 211 koni
Przyjacielu to nie o to chodzi....na autostrade to i 150 kucy wystarczy, i to nawet nie. Tu nie chodzi o prędkość
W oczekiwaniu na nowy podpis...
exkita tu nie chodzi o autostrady i zapierdu 230 km/h
Ale tak na światłach jest przyjemnie, jak obok stoi ciebie koleś w BMW "tuning" i warczy, ryczy a no zielonym wącha tymek od Madzi. A ja w tedy mogę mu pokazać
. No i tem cudowny świst SC to muzyka dla moich uszów
Mi też nieraz X9 spędza sen z powiek, ale dla Millerka.......... WARTO 

- Od: 12 paź 2007, 13:00
- Auto: Xedos 9 2,3 Miller 96r
ech.... nie mow tak bo znwou zaczne myslec dziwnie i znowu przez pol roku bede wybieral... Narazie zostaje 2.5 ... PS. jechalem ostatnio millerkiem... on ma nawet kopyto od 140 do 180 non stop ciagnie... przesada... to jest w nim piekne... ech... nie wiem sam... Pozdrowka dla Was...
Gdyby byla W Polsce MIllena w nowej kascie z 2.3 to bralbym odrazu./..
A tak same stare zadnej Milleni S :/
ech.... nie mow tak bo znwou zaczne myslec dziwnie i znowu przez pol roku bede wybieral... Narazie zostaje 2.5 ... PS. jechalem ostatnio millerkiem... on ma nawet kopyto od 140 do 180 non stop ciagnie... przesada... to jest w nim piekne... ech... nie wiem sam... Pozdrowka dla Was...
Gdyby byla W Polsce MIllena w nowej kascie z 2.3 to bralbym odrazu./..
exkita napisał(a):... on ma nawet kopyto od 140 do 180 non stop ciagnie... przesada... to jest w nim piekne... ech...
Taa

pozdrowienia
Robert
- Od: 26 mar 2005, 00:44
- Auto: była Millenia S 2.3 V6 24v
K4M1L napisał(a):Voytecku ale ty tajemniczy jesteś. Powiedz żebym wiedział jaki mam brać kredyt
K4M1L napisał(a):Mniej?
O wiele mniej
trojanrob napisał(a):Taa zeby , z III na IV wskakuje przy ok 165km/h i to jest przyjemne. i dalej idzie.Te 210KM jest OK.
Dziwne, u mnie na 3 do 190km/h dochodzi i dopiero zmienia
Pozdrawiam,
voytecku.
Hej wiem wiem
Tak mi zmienia biegi z po ostatniej wizycie w ASO MAzdy Szczecin w grudniu 2007 (wiem ,że słabo wcześniej szła na III biegu do 190-200km/h).
***NIE POLECAM TEGO SERWISU***
ale w manualu stoi:
D RANGE TEST
Zmieniali mi uszczelkę pod pokrywą zaworów (RH przy przegrodzie) i oddali samochód z:
-cieknącym ojejem,
-walniętą sondą, (posprawdzałem wszystkie sondy miernikiem – jeszcze jedna ma walniętą grzałkę)
-popapranymi podciśnieniami,
-połamanymi plastikami,
-źle dokręconymi lub nie dokręconymi elementami.
-wywiniętą gumą łączącą przepustnicę z komorą rezonansową itd.
i zwalili wszystko , że to przez świece słabo się zbiera i wymienli moje irydowe na jakieś zwykłe, k...wa co za serwis.
Korespondowałem z Wieśkiem z Dębicy i prostuję wszystko po woli bo mam tylko czas w niektóre weekendy (a do żadnego serwisu nie oddam – no chyba , że Wiesiek)
Została mi do wymiany jeszcze jedna sonda i właściwe świece (platyny) – jak wymienię to potestuję.
I jak będzie źle to trzeba szukać dalej co sp....li.
----
Wymienione świece i znalezione
– podmienione podciśnienia :
Tak mi zmienia biegi z po ostatniej wizycie w ASO MAzdy Szczecin w grudniu 2007 (wiem ,że słabo wcześniej szła na III biegu do 190-200km/h).
***NIE POLECAM TEGO SERWISU***
ale w manualu stoi:
D RANGE TEST
Zmieniali mi uszczelkę pod pokrywą zaworów (RH przy przegrodzie) i oddali samochód z:
-cieknącym ojejem,
-walniętą sondą, (posprawdzałem wszystkie sondy miernikiem – jeszcze jedna ma walniętą grzałkę)
-popapranymi podciśnieniami,
-połamanymi plastikami,
-źle dokręconymi lub nie dokręconymi elementami.
-wywiniętą gumą łączącą przepustnicę z komorą rezonansową itd.
i zwalili wszystko , że to przez świece słabo się zbiera i wymienli moje irydowe na jakieś zwykłe, k...wa co za serwis.
Korespondowałem z Wieśkiem z Dębicy i prostuję wszystko po woli bo mam tylko czas w niektóre weekendy (a do żadnego serwisu nie oddam – no chyba , że Wiesiek)
Została mi do wymiany jeszcze jedna sonda i właściwe świece (platyny) – jak wymienię to potestuję.
I jak będzie źle to trzeba szukać dalej co sp....li.
----
Wymienione świece i znalezione

pozdrowienia
Robert
- Od: 26 mar 2005, 00:44
- Auto: była Millenia S 2.3 V6 24v
exkita napisał(a):Nie sprzedales Pejsmen? Co sie stalo? nadal trzymasz millerka? WIdze ze go katujeszA tak sie zastrzegales ze do lansu Ci potrzebne to autko
Pozdro
Za darmo go nie oddam, bo wiesz w jakim jest stanie
a lansować sie nie muszę autkiem tylko inteligencją.
Najczęściej lansuję się jednak... rowerem jak juz jesteś tak ciekawy.
- Od: 22 gru 2007, 02:26
- Auto: Xedos 9 Miller
Nie zrozumielismy sie kolego. Lans – w tym okresleniu widze zle odebrany... Zazartowalem sobie troche... I bardzo dobrze roisz ze go trzymasz... powinien taki jeden z drugim zauwazyc ze nie kupujac millerka od Ciebie robi blad.
Pozdrawiam.
PS. jaka cena minimalna teraz jest za niego? I jak sie spisuje gaz?
Pozdrawiam.
PS. jaka cena minimalna teraz jest za niego? I jak sie spisuje gaz?
Pani i Panowie, z bólem serca i głowy stwierdzam że regeneracja turbinki panu Expertowi od turbinek się nie powiodła. Już miałem dosyć eksperymentowania i obstawaniu przy tym że turbo jest OK,a winny silnik. Kupiłem ostatnio Millenie z Millerkiem, potasowałem turbinki i okazało się że DUPA
!, turbo wali na lewo i prawo. Puszcza olej w wydech jak poje...
Więc na dniach odwiozę do ponownej regeneracji (niech się martwi), a ja przerzucam, motorki i śmigam Millerkiem z '98 roczku.
ehhhh, swoją drogą to mój KL też domaga się uwagi
(może nowy lakierek)
Pozdrawiam

Więc na dniach odwiozę do ponownej regeneracji (niech się martwi), a ja przerzucam, motorki i śmigam Millerkiem z '98 roczku.
ehhhh, swoją drogą to mój KL też domaga się uwagi
Pozdrawiam
9 FOREVER
- Od: 8 gru 2006, 00:30
- Auto: Mazda Xedos 9, '93, 2.0 KF,
aaaaaaaaa, i jeszcze jedno. Co powiecie na Millera po lifcie?
Roczniki już fajniejsze, ale ten przód jakoś do mnie nie przemawia :/
I gdyby ktoś potrzebował części do MILLENII to mam
, bo autko idzie w drzazgi.
Roczniki już fajniejsze, ale ten przód jakoś do mnie nie przemawia :/
I gdyby ktoś potrzebował części do MILLENII to mam
9 FOREVER
- Od: 8 gru 2006, 00:30
- Auto: Mazda Xedos 9, '93, 2.0 KF,
czesc.od miesiaca stalem sie uzytkownikiem 9-tki z 1999 roku z silnikiem 2,3 miller.kupujac ja mnialem swiadomosc,ze z silnikiem jest cos nie tak.po odpaleniu kopcila lokomotywowo i nie czuc tych210 koni.od tego czasu zrobilem 800 km,a to tylko dlatego,ze machanik taki termin dal.nie mnialem mozliwosci naprawy u kogokolwiek innego-raz,ze nikt nie chcial jej naprawic-dwa,nie do przyjecia jest kiedy fachowiec po otworzeniu maski spogladajac na mator twierdzi,ze tego nieda sie naprawic i najlepiej zmienic auto,a co z tym?pytam.
?zakochalem sie w niej od pierszego dotkniecia kierownicy siedziac przy zamknietych drzwiach(wystarczy podniecania).od dwoch dni jest u zaufanego naprawcy fakt-twierdzi,ze jeszcze nie mnial doczynienia z takim silnikiem,ale "lubi wyzwania"nie powiem zaimponowal mi.do tego dobra opinia i mila atmosfera i ten pedantyczny pozadek na warsztacie.wiem wiesiek debica to on jest fachowcem ktory juz wie co i jak,ale...za daleko.dzis pojechalem do mechanika obadac teren co i co z moja mazda.pokazal mi kompresor(turbo)caly zalany olejem nie tylko on.w sumie wszystko zalane olejem,tam gdzie oleju nie powinno byc-on byl-zalamka.musze zalatwic kompresor lub naprawic ten.dzwonilem w kilka miejsc,ale nikt nie moze mi pomoc w naprawie tego,opadaja mi rece co zrobic?nowy?gdzie szukac?cos slyszalem o ebeyu czy cos takiego,ale nie moge znalezc.pomocy!!!
- Od: 4 paź 2008, 19:51
- Auto: xedos9 2,3miller 1999 rok