Nie trzyma Obrotów (TA KJ)
1, 2
wiem że daleko, do Wieśka jest bliżej hehe, jakby coś to mam części które mogą być potrzebne. Napisz później jakie wyniki pomiarów.
Jeśli pali 22/100 to warto odłączyć lambdy, albo najpierw odczytać błędy bo przy takim spalaniu coś musi być zwalone, może go tylko przelewa, przez niespalone paliwo które leci do wydechu mogą sondy cuda podawać do sterownika. Bez dokładnej weryfikacji to strzelanie w ciemno.
Jeśli pali 22/100 to warto odłączyć lambdy, albo najpierw odczytać błędy bo przy takim spalaniu coś musi być zwalone, może go tylko przelewa, przez niespalone paliwo które leci do wydechu mogą sondy cuda podawać do sterownika. Bez dokładnej weryfikacji to strzelanie w ciemno.
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
Przy takim spalaniu podejrzewalbym rowniez czujnik spalania stukowego. Gdy wyrzuca jakis blad, silnik pracuje w mocno awaryjnym trybie i pali jak smok. Pamietam, ze u mnie spalanie wyszlo 25l/100, gdy czujnik zwracal blad.
W X9 nie ma aktywnej kontrolki CEL?
Pozdrawiam,
voytecku.
W X9 nie ma aktywnej kontrolki CEL?
Pozdrawiam,
voytecku.
Żeby dostać się do świec trzeba rozebrać przynajmniej to co masz pod tym linkiem.
http://milleniatech.net/plugchange/
Ale wydaje mi się, że na razie wystarczy jak zmierzysz tylko z przodu, jakiś pogląd na sytuację będziesz miał przynajmniej
http://milleniatech.net/plugchange/
Ale wydaje mi się, że na razie wystarczy jak zmierzysz tylko z przodu, jakiś pogląd na sytuację będziesz miał przynajmniej
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
no to zrzucaj głowicę przednią i określ straty. Może masz dziurę w tłoku? albo zawór upalony?
In rock we trust
In rock we trust
Ustaliłeś już coś?
In rock we trust
In rock we trust
1, 2