Witam.
Mam problem z Madzią . Samochód gaśnie jak sie rozgrzeje zwykle przy włączonej klimie albo na mocniejszej dmuchawie . Czasami szarpie ja na wolnych delikatnie dodajac gazu . Wymieniane było : przepływomierz ,akumulator podciśnien , napinacz , regenerowany kompresor , była czyszczona przepustnica , silnik krokowy ,regulowany gaz , sprawdzane zawory . Czekam na pomoc.
Pozdrawiam
Gaśnie po rozgrzaniu [TA KJ]
Strona 1 z 1
Były trzy ale zostały usunięte i nic teraz sie nie wyswietla . Były takie
0.IATS-OTW. LUB ZWAR
2.TPS-OTW. LUB ZWAR
7.H02S/HO2S(LH)-INWERSJA
Jest jeszcze dziwna sytuacja bo gdy jest włączona stacyjka to nacisnięcie gazu powoduje włączenie się dmuchaw
0.IATS-OTW. LUB ZWAR
2.TPS-OTW. LUB ZWAR
7.H02S/HO2S(LH)-INWERSJA
Jest jeszcze dziwna sytuacja bo gdy jest włączona stacyjka to nacisnięcie gazu powoduje włączenie się dmuchaw
- Od: 31 paź 2009, 21:43
- Auto: Mazda xedos 9 2.3 LPG
Na wyszych obrotach jest idealnie nie dusi , nie gasnie . Dmuchawy włączaly sie bo był podpięty pod komputer . Kompresor był regenerowany w Orzyszu , ale dobrze chodzi . Samochód nie dymi , nie bierze oleju , i sie lepiej zbiera
- Od: 31 paź 2009, 21:43
- Auto: Mazda xedos 9 2.3 LPG
Mam mała proźbe. Czy była by możliwość żeby ktoś wysłał mi zdjęcia z pod maski millera? Dokladnie chodzi mi o klimatyzacje. Wydaje mi sie ze brakuje mi jednej rury. I chciałbym to skorygować z innym millerem. A przy okacji mam pytanie czy wiecie z jakiego powodu nie uruchamiaja mi sie wetylatory na chlodnicy. Dzisiaj stałem na małym spocie, przed spotem padł mi akumulator (Zapomnialem wylaczyc swiatel
) i na spotkaniu miałem przez 15-20 min odpalony silnik zęby się troszkę naładował. A tu plama (wyciek płynu chłodzącego) a wentylatory nawet się nie uruchomiły. Co się dzieje? Jak sprawdzić domowym sposobem czy wentylatory są sprawne?

- Od: 13 paź 2009, 22:37
- Auto: BMW e46 330xd
Domowym sposobem to je podłącz na krótko. Wentylator prawy (str pasażera) jest od chłodzenia cieczy, lewy od klimy.
Wentylator może się nie załączyć jak nie ma cieczy, ponieważ czujnik temperatury nie podaje impulsu do wentylatora, ja tak miałem jak termostat się nie otwierał, auto się przegrzewało i doopa.
Pozdrawiam
Wentylator może się nie załączyć jak nie ma cieczy, ponieważ czujnik temperatury nie podaje impulsu do wentylatora, ja tak miałem jak termostat się nie otwierał, auto się przegrzewało i doopa.
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Strona 1 z 1