Płyn wydobywajacy się od strony pompy
Strona 1 z 1
po wymianie pompy i korków z zaworkami ponownie ubywa plyn od strony pompy.Mam pytanie czy korki od ukladu chlodzenia od strony rozrządu i chłodnicy są takie same(mazda xedos9 2.0 v6.W cześniej wurzucało płyn przez zbiorniczek wyrównawczy.Co może być przyczyną?
Ostatnio edytowano 23 lis 2008, 12:27 przez kris oh, łącznie edytowano 1 raz
-
kris oh
norek30 napisał(a):Dzięki ...podbudowałeś mnie... smutny Koszt to pewnie ze 2000
Podjedz do Wieska, do Debicy. Zerknie na silnik i zajmie sie nim odpowiednio. To nie musi byc uszczelka, ale np uszkodzona pompa wody, ja kiedys trafilem na taka z fabrycznym defektem. Po zlozeniu wszystkiego do kupy okazalo sie, ze jest tam wyciek
Pozdrawiam,
voytecku.
Dzięki ale z Wrocka do Dębicy jest spory kawałek i Madzią strach jechać. A defekt fabryczny to chyba nie jest bo mam ją dwa lata prawie i wszystko było z nią OK .Nie wiesz kto może we Wrocławiu sprawdzić co i jak z tym wyciekiem?
ZAWSZE MADZIA...
- Od: 29 paź 2009, 12:12
- Auto: millenia 2,3
norek30 napisał(a):Czy ktoś wie ile może kosztować wymiana uszczelki pod pompą wody w Millenii 2,3 ,Ewentualnie jak to zrobić samemu??
norek30 napisał(a):Koszt to pewnie ze 2000...no to mam przekichane
nowa pompa wody z uszczelkami to koszt od 200zl do 700zl, w serwisie nie mam pojecia
W niektorych pompach jest tak ze jak uszczelnienie ulozyskowania sie konczy to wlasnie plyn ucieka i jest to oznaka na wymiane pompy...
Do wymiany pompy trzeba rozpiac caly rozrzad, obudowy, maskownice wszystkie paski, napinacze.... jest ona najglebiej schowana i to jest wtedy
norek30 napisał(a):przekichane
i jakis mechanik moze Ci powiedziec ze trzeba bedzie klime rozszczelnic...bo inaczej nie bedzie mial dojscia...
Strona 1 z 1