Zawory-sie reguluje?
Strona 1 z 1
Koszt części to około 200 PLN (ori mazda bo inaczej się nie da – dwie sprężyny, dwie nakrętki , dwa uszczelniacze i dwie zaślepki) Robota nie wiem ile kosztuje bo robiłem to sam 
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Po odpaleniu słychać zawory góra 2 sekundy po czym następuje cisza i to mnie cieszy, martwi mnie natomiast fakt, iż dopiero później stukają. Wymieniłem olej i staram się utrzymywać jego poziom ale to nie pomaga.
- Od: 16 lip 2006, 23:23
- Auto: była MPV 3,0
była 929 2,2i 87r
HEj
Koledzy może mi ktos pomoże. Ostatnio coś zaczęlo mi stukać w silniku tak jakby na zaworach. Mechanik nie chce sie podejmowac naprawy twierdząc iż nie sa dostępne płytki którymi się reguluje przerwy między zaworami. Jeżeli ktoś miął podobny problem to doradzcie.
POzdrawiam
Mazda Xedos 2.0 v6 1997
Koledzy może mi ktos pomoże. Ostatnio coś zaczęlo mi stukać w silniku tak jakby na zaworach. Mechanik nie chce sie podejmowac naprawy twierdząc iż nie sa dostępne płytki którymi się reguluje przerwy między zaworami. Jeżeli ktoś miął podobny problem to doradzcie.
POzdrawiam
Mazda Xedos 2.0 v6 1997
- Od: 12 lip 2008, 21:28
- Auto: mazda xedos 9 2.0 v6
wazki99 napisał(a):twierdząc iż nie sa dostępne płytki którymi się reguluje przerwy między zaworami
No i w zasadzie ma racje...zaworów sie nie reguluje. Jak byś użył opcji "Szukaj" to byś znalazł post na ten temat. A twój post dołanczam do tematu poruszającego tematyke zaworów.
Ostatnio edytowano 21 lip 2008, 20:30 przez Italiano, łącznie edytowano 1 raz
W oczekiwaniu na nowy podpis...
wazki99 napisał(a):nie sa dostępne płytki którymi się reguluje przerwy między zaworami
bo tam nie ma płytek, hydro rządzi

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
wazki99 napisał(a):HEj
POzdrawiam
Mazda Xedos 2.0 v6 1997
No to trafiłeś na mechaniora.
Płytki są w silniku (2.3) i do zdobycia bez problemu.

pozdrowienia
Robert
- Od: 26 mar 2005, 00:44
- Auto: była Millenia S 2.3 V6 24v
Strona 1 z 1