Delikatnie łyka olej
Ja jak na 10 tys doleje pół litra to max.
Michał to co wkleiłeś nie tyczy sie Xeda...i jak dla mnie to będzie jak napisał jacobs242
Bo widać masz jakiegoś rupcia
i ile dolewasz?
Michał to co wkleiłeś nie tyczy sie Xeda...i jak dla mnie to będzie jak napisał jacobs242
jacobs242 napisał(a):a przypadkiem nie 1 na 10000km bo takto to troche dooza norma
Puhcio napisał(a):Niestety moja też ostatnio troche łyka
Bo widać masz jakiegoś rupcia

W oczekiwaniu na nowy podpis...
siwyxedos napisał(a):0,5l mowisz nie chce mi sie wierzyc
Powaga....jak bum cyk cyk.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Italiano napisał(a):Michał to co wkleiłeś nie tyczy sie Xeda...
zgadza się, ale to jest bardzo częste w instrukcjach obsługi różnych marek (producent umywa ręce od odpowiedzialności). W praktyce okazało się, że od wymiany do wymiany nie ma różnicy na bagnecie, ale producenci tak podają...
Powiem Wam tak: a niech sobie bierze jak chce i skoro potrzebuje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
jacobs242 napisał(a):jeżeli norma byłaby 1 litr na 1000 km, to osoba zmieniająca olej co 10000km musiałaby dolać 10l oleju, czyli praktycznie zmieniła by już olej 2-3razy
Zgadza się
Italiano napisał(a):Bo widać masz jakiegoś rupcia łoł i ile dolewasz?
Dolałem jakieś 1l ... 5000 km po tym jest troche ponad połowa.
Dobra dobra ... my tu gadu, gadu ... ale na jakim jeździcie oleju ?
Bo ja na full syntetyku jeszce ....
A Ty Italiano pewnie już na mineralu ?

Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
ja swoją zrobiłem 7 000 km od kupna i jednoczesnej wymiany i dolałem moze z ćwierć litra, teraz do wymiany juz pewnie nie doleję nic bo mam 3/4 poziomu
kiedyś Jaksa pisał ze zdrowy silnik Mazdy powinien wziąć litr oleju na 10 000 km
kiedyś Jaksa pisał ze zdrowy silnik Mazdy powinien wziąć litr oleju na 10 000 km
Pozdrawiam
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
- Od: 27 lip 2005, 21:20
W Polsce utarlo sie, ze dobry silnik 'nie moze brac' – prawda jest inna. Norma fabryczna dla serii K przewiduje do 0,4-0,7 l/1000 km, ale dla delikatnej jazdy ten samochod jest w stanie nic nie spalic – roznica pojawia sie przy bardziej dynamicznym stylu.
Naczytalem sie o takich Mercedesach, co pala 10 l oleju na 10000 km, na co serwis: "Przeciez wszystko jest okay"
Naczytalem sie o takich Mercedesach, co pala 10 l oleju na 10000 km, na co serwis: "Przeciez wszystko jest okay"
Cześć Od blisko roku jeżdżę Xedosem 9 2.3 Miller
(wcześniej 626 2.0) Nie jestm internautą więc dopiero teraz dostałem sie do tej stronki. Po przeczytaniu bardzo duzo dowiedziałem sie o swoim autku. Co do brania oleju-mam przejechane 211tyś. i tylko raz dolałem oleju, (wcześniej sprawdzałem i było ok.) Zobaczyłem że przydymił mi z rana-dolałem 0,5litra (dużo
) wtedy zaczą tracić moc, chciałem wymienić świece i przewody wysokiego napięcia ale okazało się że poszła mi uszczelka pod deklami-to było powodem spadku mocy. Większego brania oleju nie stwierdziłem poza tym jednym przypadkiem. odezwę sie jak odbiorę autko z serwisu Pozdr.
-
Gość
Cześć
Tak się złożyło że pracuje na śląsku ( Lubliniec ) a pochodze z z okolic Białej Podlaskiej
A co lpg to wiem od gościa przez którego załatwiałem zakładanie gazu że to TRZECI Miller z gazem w Polsce
Ale czy to takie straszne
?
Dzięki temu przez przejażdżke do domu i z powrotem i tu i tam ( 1000km ) prawie 200zł w kieszeni
Tak się złożyło że pracuje na śląsku ( Lubliniec ) a pochodze z z okolic Białej Podlaskiej
A co lpg to wiem od gościa przez którego załatwiałem zakładanie gazu że to TRZECI Miller z gazem w Polsce
Ale czy to takie straszne
Dzięki temu przez przejażdżke do domu i z powrotem i tu i tam ( 1000km ) prawie 200zł w kieszeni
-
Gość
moja madzia łykała Magnateka 5W40 ponad 2 L na 10tys., teraz zalewam shell helixplus 10W40 i bierze 1L do 1.5 L na 10tys, w zależności jak wysoko kręce, nieraz bierze minimalnie, a jak zrobie 1000 na koksie to literka brakuje, zależy tez co z zimnym silnikiem robicie...
moja mazda nie widziala od trzech lat mechanika, bo sam przy niej robie 
- Od: 27 lis 2005, 21:39
- Auto: mazda 929 S 3.0 V6 24V DOHC