Panowie mam problem z xedosem, obecnie robi odcinkę przy 4000 obr., na kompie zgłosił aparat zapłonowy lub jego obwód, aparat wymieniłem i jest to samo, rozkręciłem sterownik bo słyszałem że i w nich lubią się kondensatory wylewać i powodować spięcia ale sterownik jest dobry, jak macie jakieś pomysły to piszcie bo ja już nie wiem co tej cholerze jest.
PS: auto posiada sekwencję, na gazie odcinka zaczyna się na ok. 3500.
Xedos 9 2.5 V6 95r. Odcięcie zapłonu.
Strona 1 z 1
mam MT, opiszę co się działo :
Najpierw odcinkę robił na 6500 po kilkudziesięciu przejechanych kilometrach odcina była na 6000, podpiąłem xeda pod kompa zgłosił błąd aparatu zapłonowego lub jego obwód, jako że miałem aparat z angola którego miałem na części to go wsadziłem, po zmianie odrazu odcinka spadła na 5000, po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów odcinka spadła do 4000, sprawdziłem sterownik i był dobry żadne ścieżki nie popalone, reszta podzespołów też się wydawała nienaruszona, odstawiłem go niestety na bok bo przy takiej odcince już sie nie pojeździ.
Najpierw odcinkę robił na 6500 po kilkudziesięciu przejechanych kilometrach odcina była na 6000, podpiąłem xeda pod kompa zgłosił błąd aparatu zapłonowego lub jego obwód, jako że miałem aparat z angola którego miałem na części to go wsadziłem, po zmianie odrazu odcinka spadła na 5000, po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów odcinka spadła do 4000, sprawdziłem sterownik i był dobry żadne ścieżki nie popalone, reszta podzespołów też się wydawała nienaruszona, odstawiłem go niestety na bok bo przy takiej odcince już sie nie pojeździ.
[url]www.atlanie.pl[/url]
- Od: 29 paź 2009, 09:24
- Auto: MAZDA MX3 1.8 V6 92r./Xedos 9 2.5 V6 95r./Mazda 323 BJ 99r./Mazda 626 1.8
A z angola została ci moze skrzynia do X9?. Czytałem gdzies ze za odcinke odpowiada kwarc w sterowniku. Im wyzsza jego czestotliwosc to wyzej odcinka. Ale to dotyczylo Nissana. Sa jakies nowe bledy?
Mam skrzynie do Xeda ale automat. Błędów już nowych nie ma, a jeśli mówisz że to może być coś w sterowniku to muszę znaleźć sterownik z mojego rocznika i do manuala, chyba będzie trzeba zadzwonić do wieśka bo słyszalem że on może mieć.
[url]www.atlanie.pl[/url]
- Od: 29 paź 2009, 09:24
- Auto: MAZDA MX3 1.8 V6 92r./Xedos 9 2.5 V6 95r./Mazda 323 BJ 99r./Mazda 626 1.8
Strona 1 z 1