Rozrząd-1-3-5
Rozrząd 2-4-6
Reszte masz na kopułce aparatu.
Prawdopodobny problem z paliwem
1, 2
Witam wszystkich i mam takie pytanie? zrobiłem juz madzie,ale nie wiem dlaczego jest tak ,ze jak czasami kogoś wyprzedzam i dam jej lekko w tyłek to tak jakby sie dławi,albo nie dostaje niby to paliwa! chyba,bo ja mu cisne pedał gazu,a obroty spadaja i nie ma siły! dlaczego tak jest?? wymieniłem ostatnio pompe paliwowa,w sumie juz druga i lepsza kupiłem,ale nnie wiem czy to ma cos wspólnego? czasami nawet jak zmieniam bieg i jest na luzie to gaśnie lub obroty spadają dio zera!prosze o pomoc i z góry dziękuje:) pozdro
Sebastian 1985 
- Od: 4 cze 2008, 10:28
- Auto: mazda xedos 9 2.5 v6 24v
sebai1985 napisał(a):Witam wszystkich i mam takie pytanie? zrobiłem juz madzie,ale nie wiem dlaczego jest tak ,ze jak czasami kogoś wyprzedzam i dam jej lekko w tyłek to tak jakby sie dławi,albo nie dostaje niby to paliwa! chyba,bo ja mu cisne pedał gazu,a obroty spadaja i nie ma siły! dlaczego tak jest?? wymieniłem ostatnio pompe paliwowa,w sumie juz druga i lepsza kupiłem,ale nnie wiem czy to ma cos wspólnego? czasami nawet jak zmieniam bieg i jest na luzie to gaśnie lub obroty spadają dio zera!prosze o pomoc i z góry dziękuje:) pozdro
witam ! mam ten sam problem co kolega
-
Baxi
voytecku napisał(a):Skontaktujcie sie z Wieskiem (wiesiek5)
Moze to wytryskiwacze albo pompa paliwa. Chociaz obstawialbym raczej na cos po stronie silnika (wtryski).
Pozdrawiam,
voytecku.
a czy moze byc tak ,ze filtr gazu jest zle ustawiony/wyregulowany i przy wiekszych obrotach nie dostaje gazu i dlatego tak sie dzieje ? musze jeszcze przetestowac czy dzieje sie tak na paliwie ,ale teraz nie bardzo mam kiedy...
-
Baxi
skąd wiesz, że jest lepsza?
heja;) bo na wczesniejszej pojeździłem tylko tydzień,poza tym ta druga co jest teraz to była droższa;)hehe ps.oj jak narazie jeździ tylko mówie ze jak za mocno dostanie w pupe;p to tak jakby odcina cos moc i jak cisne pedał gazu to nie idzie,a po chwili znowu łapie wiec sam nie wiem co jest??? pozdrawiam wszystkich
heja;) bo na wczesniejszej pojeździłem tylko tydzień,poza tym ta druga co jest teraz to była droższa;)hehe ps.oj jak narazie jeździ tylko mówie ze jak za mocno dostanie w pupe;p to tak jakby odcina cos moc i jak cisne pedał gazu to nie idzie,a po chwili znowu łapie wiec sam nie wiem co jest??? pozdrawiam wszystkich

Sebastian 1985 
- Od: 4 cze 2008, 10:28
- Auto: mazda xedos 9 2.5 v6 24v
voytecku napisał(a):Skontaktujcie sie z Wieskiem (wiesiek5)
Moze to wytryskiwacze albo pompa paliwa. Chociaz obstawialbym raczej na cos po stronie silnika (wtryski).
Pozdrawiam,
voytecku.
A może znów te platynowe katalizatory wstępne w kolektorach,
czy jak to się nazywa... U mnie było właśnie to, po sześciu bezskutecznych,
ale kosztownych wizytach w warsztatach zadzwoniłem do Wieśka i...
r--x
Xedos 9 | 2.5L | automat | 1994 | Łódź
Xedos 9 | 2.5L | automat | 1994 | Łódź
- Od: 6 sie 2004, 22:10
- Auto: Xedos 9; 2.5 V6
witam jestem nowym członkiem klubu dwa tygodnie temu kupiłem mazde xedos9 2001r i mam problem zapala się i gaśnie czek byłem u diagnosty na komputerze i błędów nie ma z reguły gaśnie po zatankowaniu paliwa ale za jaiś czas znowu się zapala kupiłem go z tą usterką w niemczech tam stwierdzili na serwisie że ktoś zatankował złe paliwo pomóżcie 
-
bambus113
1, 2