Prawdopodobny problem z paliwem

Postprzez wiesiek5 » 19 cze 2008, 08:24

Rozrząd-1-3-5
Rozrząd 2-4-6

Reszte masz na kopułce aparatu.
Naprawie wyremontuje każdy silnik do mazdy , KJ.KL.KF.M6.CX7
Posiadam własne części specjalizacja Mazdy.
Forumowicz

Od: 31 lip 2005, 18:04

Postprzez sebai1985 » 18 lip 2008, 22:58

Witam wszystkich i mam takie pytanie? zrobiłem juz madzie,ale nie wiem dlaczego jest tak ,ze jak czasami kogoś wyprzedzam i dam jej lekko w tyłek to tak jakby sie dławi,albo nie dostaje niby to paliwa! chyba,bo ja mu cisne pedał gazu,a obroty spadaja i nie ma siły! dlaczego tak jest?? wymieniłem ostatnio pompe paliwowa,w sumie juz druga i lepsza kupiłem,ale nnie wiem czy to ma cos wspólnego? czasami nawet jak zmieniam bieg i jest na luzie to gaśnie lub obroty spadają dio zera!prosze o pomoc i z góry dziękuje:) pozdro
Sebastian 1985 ;)
Początkujący

Od: 4 cze 2008, 10:28
Auto: mazda xedos 9 2.5 v6 24v

Postprzez Baxi » 24 lip 2008, 21:01

sebai1985 napisał(a):Witam wszystkich i mam takie pytanie? zrobiłem juz madzie,ale nie wiem dlaczego jest tak ,ze jak czasami kogoś wyprzedzam i dam jej lekko w tyłek to tak jakby sie dławi,albo nie dostaje niby to paliwa! chyba,bo ja mu cisne pedał gazu,a obroty spadaja i nie ma siły! dlaczego tak jest?? wymieniłem ostatnio pompe paliwowa,w sumie juz druga i lepsza kupiłem,ale nnie wiem czy to ma cos wspólnego? czasami nawet jak zmieniam bieg i jest na luzie to gaśnie lub obroty spadają dio zera!prosze o pomoc i z góry dziękuje:) pozdro

witam ! mam ten sam problem co kolega :( (jezdze Xedosem 9 2l V6 24 z 96r) moze ktos wie jaka jest tego przyczyna ? ok 120km/h samochod traci predkosc i nie przyspiesza,gdy naciskam pedal gazu ! :| zapalaja sie kontrolki akumulatora i oleju (o ile dobrze pamietam) dodam ,ze jezdze na gazie (holenderskim)
Baxi

Postprzez voytecku » 24 lip 2008, 23:23

Skontaktujcie sie z Wieskiem (wiesiek5) :)

Moze to wytryskiwacze albo pompa paliwa. Chociaz obstawialbym raczej na cos po stronie silnika (wtryski).

Pozdrawiam,
voytecku.
Forumowicz

Od: 12 sty 2005, 22:00
Auto: Fiat Stilo

Postprzez bazakbal » 25 lip 2008, 20:10

sebai1985 napisał(a):wymieniłem ostatnio pompe paliwowa,w sumie juz druga i lepsza kupiłem,

skąd wiesz, że jest lepsza?
Forumowicz

Od: 13 sty 2006, 12:36
Auto: xedos 6 V6

Postprzez Baxi » 27 lip 2008, 10:38

voytecku napisał(a):Skontaktujcie sie z Wieskiem (wiesiek5) :)

Moze to wytryskiwacze albo pompa paliwa. Chociaz obstawialbym raczej na cos po stronie silnika (wtryski).

Pozdrawiam,
voytecku.

a czy moze byc tak ,ze filtr gazu jest zle ustawiony/wyregulowany i przy wiekszych obrotach nie dostaje gazu i dlatego tak sie dzieje ? musze jeszcze przetestowac czy dzieje sie tak na paliwie ,ale teraz nie bardzo mam kiedy...
Baxi

Postprzez sebai1985 » 4 sie 2008, 22:55

skąd wiesz, że jest lepsza?
heja;) bo na wczesniejszej pojeździłem tylko tydzień,poza tym ta druga co jest teraz to była droższa;)hehe ps.oj jak narazie jeździ tylko mówie ze jak za mocno dostanie w pupe;p to tak jakby odcina cos moc i jak cisne pedał gazu to nie idzie,a po chwili znowu łapie wiec sam nie wiem co jest??? pozdrawiam wszystkich <jupi>
Sebastian 1985 ;)
Początkujący

Od: 4 cze 2008, 10:28
Auto: mazda xedos 9 2.5 v6 24v

Postprzez r--x » 12 sie 2008, 23:06

voytecku napisał(a):Skontaktujcie sie z Wieskiem (wiesiek5) :)

Pozdrawiam,
voytecku.

A może znów te platynowe katalizatory wstępne w kolektorach,
czy jak to się nazywa... U mnie było właśnie to, po sześciu bezskutecznych,
ale kosztownych wizytach w warsztatach zadzwoniłem do Wieśka i...
r--x
Xedos 9 | 2.5L | automat | 1994 | Łódź
Forumowicz

Od: 6 sie 2004, 22:10
Auto: Xedos 9; 2.5 V6

Postprzez bambus113 » 28 wrz 2008, 15:28

witam jestem nowym członkiem klubu dwa tygodnie temu kupiłem mazde xedos9 2001r i mam problem zapala się i gaśnie czek byłem u diagnosty na komputerze i błędów nie ma z reguły gaśnie po zatankowaniu paliwa ale za jaiś czas znowu się zapala kupiłem go z tą usterką w niemczech tam stwierdzili na serwisie że ktoś zatankował złe paliwo pomóżcie :(
bambus113

Postprzez Italiano » 28 wrz 2008, 19:22

Jest już temat nawiązujący do "problemów z paliwem" ...dlatego przenoszę.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci