anusiaa napisał(a):Nie dolewam wogole płynu chłodniczego,nawet jak nastawie na najmocniejszy nawiew wieje lekko i słabo ciepłe...
Sprawdź poziom w zbiorniczku wyrównawczym (ten nad chłodnicą) i ew. dolej. Jak będzie mało płynu to i mogą być problemy ze słabym ogrzewaniem.
anusiaa napisał(a):cięzko powiedziec czy długo sie zagrzewa.ale razczej tak.pozniej trzyma juz raczej temperature w normie...
Zwykle to parę km trzeba jednak przejechać aby doszła temperatura do normy
anusiaa napisał(a):pare razy zdarzyło sie tak ze doszło do h ale to jakis czas temu.teraz sie to nie pokazuje.
Ojjj – to niezbyt dobrze i miejmy nadzieję, że nic poważniejszego się nie stało.
Czy możesz powiedzieć jak to się stało, ze tak skoczyła temperatura? Brak płynu w układzie czy jakaś inna przyczyna?
anusiaa napisał(a):Kolega od ltórego kupiłam auto naprawiał u Pana Wieśka z Dębicy.
Wiesiek zapewne powinien pamiętać to autko i jak miałby się szykować jakiś poważniejszy remont to śmiało jemu można powierzyć naprawę autka.
anusiaa napisał(a):Przestały działać wycieraczki. Właczyłam chodziły a pozniej sie zatrzymały i mozna teraz recznie nimi sterować...silniczek chyba chodzi...czy jest możliwość ze one wypieły sie z jakiś zaczepów?
Jeśli luźno one stoją to faktycznie jest taka możliwość, że element napędowy spadł z ośki silnika (a przynajmniej tak mi sie wydaje bo ... nie widziałem tego mechanizmu akurat w maździe).
Powodzenia!
Marek