Jeżeli ktos sie orientuje prosze o podpowiedźx...
Wymiana rozrzadu-kiedy?
Strona 1 z 1
cabage napisał(a):przy jakim przebiegu powinienem wymienic rozrzad
Rozrzad powinien byc wymieniony przy 90Kkm.
XsiX napisał(a):to już możesz zbierać na wymianę
Wymiana rozrzadu moze byc kosztowna, ale przy tym przebiegu (jesli to rzeczywisty przebieg) moze nie bedziesz musial wymieniac napinacza (najdrozsza czesc) ani pompy wody.
Powinienes zmiescic sie w granicach 1100zl za same czesci. Do silnika KL powinno byc duzo zamiennikow.
Pozdrawiam,
voytecku.
No wiec dodzwoniłem sie do serwisu w którym był serwisowany i powiedzieli mi ze rozrzad był wymieniany prz 91 tys.... Tylko nie umieli mi odpowiedziec jak był wlany olej i jaki jest najlepszy w tych samochodach...Serwisowany był co 15 tys wiec musi być pełny syntetyc ALE JAKI??
Xedos 9 2.5 v6 2002r...Luksusik to podstawa:)
- Od: 27 cze 2007, 12:07
cabage napisał(a):ALE JAKI??
to nie ma znaczenia jaka firma wlejesz taki jaki bedziesz chcial,nic sie nie stanie jak zalejesz inna firme oleju
voytecku napisał(a):musial wymieniac napinacza
a wymaiana samego paska to totalna bzdura jak juz wymieniasz to wszystko na rolce recznie nie sprawdzisz luzu a przy obrotach dopiero dostaje i sam nowy pasek ci nic nie da
Edit by radar88
- Od: 8 paź 2006, 14:29
voytecku napisał(a):moze nie bedziesz musial wymieniac napinacza (najdrozsza czesc) ani pompy wody.
hmm, a potem są takie sytuacji jak u kolegi w wątku:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=37653
Moim zdaniem jeśli chcesz tym autem trochę pojeździć to dla świętego spokoju warto wymienić napinacz i pompe wody. Stare, sprawne(?) zawsze możesz sprzedać na allegro – desperatów nie brakuje.

XsiX napisał(a):Moim zdaniem jeśli chcesz tym autem trochę pojeździć to dla świętego spokoju warto wymienić napinacz i pompe wody.
Jesli przebieg jest rzeczywisty, moze nie byc koniecznosci wymiany.
Pompe z reguly wymienia sie przy ok 160Kkm przebiegu.
tomekrvf napisał(a):Przecież ja mówię o super napinaczach mazdy za 650 PLN za sztukę
Cos za tanio chyba
Jesli szukasz kompletnego rozrzadu w rozsadnej cenie, rozejrzyj sie po eBayu.
Pozdrawiam,
voytecku.
Strona 1 z 1