Gasnie Millenia, ale po odczekaniu odpala (problem rozwiązany)

Postprzez piotrek929 » 23 kwi 2006, 18:41

no i jest jeszcze moral z tej historii, tesc jest lepszy od meza :)
moja mazda nie widziala od trzech lat mechanika, bo sam przy niej robie :D
Forumowicz

Od: 27 lis 2005, 21:39
Auto: mazda 929 S 3.0 V6 24V DOHC

Postprzez Urka » 24 kwi 2006, 09:03

piotrek929 napisał(a):to napewno bylo WD40 , a moze W11 ?

Na pewno :)

piotrek929 napisał(a):no i jest jeszcze moral z tej historii, tesc jest lepszy od meza

Zależy w czym :) Po prostu Teść jest mechanikiem :) A Mąż jest dobry w czym innym ;)
Forumowicz

Od: 8 sie 2005, 14:01
Auto: Mazda Millenia 2.5 94r.TA KL

Postprzez maciek_d » 26 maja 2007, 21:56

Hej Urka!
Ja mam zwykłeo Xedosia 9 i mam to samo, co sie w tym grzeje i nie da odpalić, jak by Twój elektryk to rozwiązał to daj znać, bo ja juz zregenerowałem apart zapłonowy i doupa, jest to samo, jak jade spokojnie to jest git, ale jak depne i rozgrzeje to mi gaśnie i sa mini problemy z odpaleniem, trzeba kilka minut poczekać. Także to nie tylko jest Zapłonowy dziad, dodatkowo sie mi zapala HOLD, bo mam automat.
Buuuuuuuuuźka i życzę dużo cierpliwości.
Macio
maciek_d

Postprzez maciek_d » 27 maja 2007, 14:01

Urka!
Ja mam to samo. jak zacząłem wyprzedzac to mi obroty poszły w dół i stanła samochod. Ja mam Xedos 9 i to w automacie. po minucie odpaliła. czasem nawet potrzeba jej 30 sekund i odpala. ale jesli wkrecic ja na obroty powyzej 4000, to zaczyna wiariowac i gasnie.tez nie wiem co w niej jest i szukam pomocy. Fajne autko ale coz trzeba miec wiecej cierpliwości chyba niż do Kobiet ( pewnej grupy kobiet ;)) ).
?Jak mi sie cos rozwiąze to napewno Ci napisze.
pozdrówka
maciek_d
maciek_d